Videanu: Privatizarea Cupru Min era o necesitate absoluta

Vineri, 06 Aprilie 2012, ora 15:59
1440 citiri
Videanu: Privatizarea Cupru Min era o necesitate absoluta

Fostul ministru al Economiei, Adriean Videanu (PDL), a declarat vineri ca privatizarea Cupru Min era o necesitate "absoluta" si ca in lacul de decantare erau posibile "filmari de ordin SF".

"Un investitor privat la Cupru Min, din punctul meu de vedere, era o necesitate absoluta, care sa puna pe alte principii dezvoltarea Cupru Min-ului. Statul roman nu mai poate sa acorde subventii Cupru Min-ului, nu mai poate da ajutoare de stat unei asemenea societati, are probleme de mediu uriase. Daca ati fost in zona Rosia Poieni se pot face filmari de ordinul SF in lacul de decantare. Era o necesitate absoluta", a precizat Videanu.

Reprezentantii Oficiului Participatiilor Statului si Privatizarii in Industrie si cei ai Roman Copper au negociat joi pana la ora 4 dimineata clauzele contractului de privatizare a Cupru Min, iar discutiile au fost reluate vineri dimineata de la ora 8, au declarat, pentru NewsIn, surse din minister.

Potrivit acestora, nu se stie cat vor mai dura negocierile, termenul pana cand trebuie semnat contractul fiind vineri, la ora 23.55.

"Saptamana viitoare clauzele contractului vor fi facute publice, astfel ca fiecare clauza se negociaza si din acest punct de vedere", au spus sursele.

Roman Copper, detinuta de banca canadiana de investitii BayFront Capital Partners, a castigat licitatia care a avut loc pe 26 martie pentru privatizarea Cupru Min Abrud.

Pretul oferit de Roman Copper este de 200,7 milioane de euro, de 3,5 ori mai mult decat cel de pornire a liciatiei.

HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
Evoluția Cifrei De Afaceri Din Comerțul Cu Ridicata Cifra de afaceri din comerțul cu ridicata (cu excepția comerțului cu autovehicule si motociclete) a scăzut, in luna ianuarie, cu 20%...
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA) a virat suma de 286.390.685,13 lei, în vederea decontării facturilor pentru 237 de obiective finanţate prin Programul...
#Adriean Videanu privatizare Cuprumin, #investitori privat Cupru Min, #pret Cupru Min , #Companii Romania