Vosganian: Aprilie, termenul final pentru privatizarea companiilor de stat

Marti, 22 Ianuarie 2013, ora 18:03
1553 citiri
Vosganian: Aprilie, termenul final pentru privatizarea companiilor de stat

Ministrul Economiei, Varujan Vosganian, a declarat, dupa intrevederea cu misiunea FMI, CE si Bancii Mondiale, ca a convenit cu expertii internationali ca privatizarea sau listarea companiilor din portofoliul ministerului sa fie realizate pana la finele lunii aprilie.

"La Transgaz procedurile ar trebui sa se incheie pana la finele lunii aprilie (...) Luna aprilie termen final pentru privatizari", a spus Vosganian imediat dupa intalnirea cu FMI.

El a aratat ca ramane in discutie viabilitatea complexelor energetice Hunedoara si Oltenia.

"La Oltchim, maine voi depune un memorandum in Guvern in legatura cu perspectivele companiei. Avem un punct de vedere prezentat FMI. Dansii au agreat ca formula noastra este cea corecta. Ramane discutia in legatura cu viabilitatea acestei mari companii. FMI da prea putine sanse. Am explicat ca privatizarea anterioara, acel Broadway show (...), s-a desfasurat in conditii politice speciale, cu o anumita anecdotica, care a tinut unii investitori departe", a adaugat Vosganian.

El a refuzat sa prezinte solutia pe care o va propune miercuri in sedinta de guvern, argumentand ca nu poate face o astfel de impolitete, de a anunta public inainte de a discuta cu colegii de cabinet.

"Am prezentat patru solutii saptamana trecuta, una priveste insolventa, alta agentul de privatizare, lichidarea voluntara si sa fie lasate lucrurile asa cum sunt. Maine voi prezenta una dintre ele (...) Avem discutii cu toti creditorii, voi avea in zilele urmatoare si cu bancile. Vom vedea daca solutia pe care sper sa primesc aprobarea Guvernului va permite si o restructurare a datoriilor bancilor",a continuat ministrul Economiei.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

The Boring Phone: dispozitivul destinat să combată dependența de smartphone-uri
The Boring Phone: dispozitivul destinat să combată dependența de smartphone-uri
HMD a anunțat lansarea unui nou model de telefon: The Boring Phone. Produsul va fi prezentat în cadrul unui eveniment la Milan Design Week, pe data de 18 aprilie. Telefonul face parte dintr-o...
Actualizarea care poate strica display-ul dispozitivele Galaxy. Răspunsul oferit de Samsung
Actualizarea care poate strica display-ul dispozitivele Galaxy. Răspunsul oferit de Samsung
În ultima perioadă, un număr ridicat de utilizatori Samsung a raportat apariția unor linii verzi pe ecranul telefoanelor lor, fenomen care pare să fi reapărut după o actualizare recentă de...
#Vosganian privatizare companii stat, #privatizare companii stat, #companii stat FMI , #Companii Romania