Industria IT a ramas prospera in 2013. Vezi rezultatele spectaculoase ale unor companii romanesti

Luni, 03 Februarie 2014, ora 15:43
2898 citiri
Industria IT a ramas prospera in 2013. Vezi rezultatele spectaculoase ale unor companii romanesti

Companiile care activeaza in industria romaneasca de IT nu se pot plange de anul care a trecut, avand in vedere ca rezultatele financiare sunt majoritatea cazurilor pozitive. Mai mult, cateva dintre aceste companii au inregistrat performante spectaculoase.

Dintre jucatorii din piata IT, Entersoft, dezvoltator si furnizor de solutii software de business, a avut anul trecut un plus de 80% a afacerilor, iar Pras Consulting, furnizor de solutii IT, a raportat o crestere cu peste 20%.

Entersoft: Proiectele implementate la companii mari si medii si dezvoltarea aplicatiilor au crescut afacerile

Compania Entersoft a avut, in 2013, o crestere cu 80% a afacerilor in principal datorita proiectelor complexe, integrate, implementate pe tot parcursul anului, dar si prin dezvoltarea retelei de parteneri.

Cristi Cozic, Country Manager Entersoft Romania

"Suntem multumiti de intreaga evolutie din 2013 pentru ca am dovedit ca putem acoperi cu tehnologia Entersoft atat clienti, cat si companii medii, din industrii diferite, ceea ce dovedeste o recunoastere a maturitatii solutiilor Entersoft la nivelul pietei", a spus Cristi Cozic, Country Manager Entersoft Romania.

Veniturile companiei dezvoltatorului si furnizorului de solutii software de business au ajuns la aproximativ 630.000 de euro.

Printre principalele proiecte de anul trecut se numara cele de la JTI Romania, grupul editorial Litera, Heveco si Interallis Chemicals.

La randul lor, dezvoltarea retelei de parteneri a Enersoft a adus, anul trecut, si implementari la companii din zona de distributie si servicii.

De asemenea, compania a adaugat noi functionalitati in cadrul propriei platform, cum ar fi administrarea conturilor de Facebook si Twitter direct din interfata solutiei Entersoft Social CRM, si a lansat versiuni noi pentru aplicatiile Entersoft Mobile, compatibile acum cu noul sistem de operare Apple iOS, factori care au contribuit la adoptarea solutiilor si cresterea productivitatii clientilor cu pana la 25%.

"In 2014 dorim sa mentinem aceeasi tendinta de crestere pe care am avut-o de la deschiderea filialei in Romania, atat ca cifra de afaceri cat si ca diversitate a proiectelor. Mizam in acest an nu doar pe extinderea proiectelor la clientii existenti, dar si pe atragerea de clienti noi atat pentru solutia integrata Entersoft Business Suite (ERP, CRM, eCommerce), precum si pentru Entersoft Mobile SFA, solutia de mobilitate ce ajuta companiile sa sporeasca productivitatea in special la nivelul echipelor de vanzari", a adaugat Cozic.

Pras Consulting, afaceri de 1,2 milioane de euro

La randul sau, Pras Consulting a inregistrat o crestere a cifrei de afaceri cu peste 20% in anul 2013, fata de 2012, la 1,2 milioane de euro, consolidandu-si pozitia pe piata autohtona a integratorilor si firmelor de externalizare de servicii IT din Romania.

Paul Roman, Director General al PRAS Consulting

"Cresterea de peste 20% a cifrei de afaceri este importanta, tinand cont de contextul unei economii cu probleme si al unui an destul de greu pentru industria IT. Anul 2013 a consemnat proiecte importante. Proiectul de Microsoft Exchange de la o firma din oil&gas a consolidat peste 40.000 de utilizatori, fiind cel mai mare proiect de Exchange Server din Romania. De asemenea, Proiectul de Fenestrae Fax Server implementat la o companie din domeniul telecom, pe care l-am upgradat in acest an, este folosit in prezent de peste 10.000 de utilizatori", a declarat Paul Roman, Director General al PRAS Consulting.

Cele mai importante proiecte ale companiei, anul trecut, au fost cele de upgrade infrastructura IT, unde a realizat mai multe proiecte complexe pe aceasta zona, care a avut cea mai mare contributie la cresterea cifrei de afaceri.

"Printre verticalele in care am realizat cele mai mari venituri se numara: domeniul telecom, domeniul serviciilor, administratia publica, etc.. De asemenea, solutiile de comunicatii unificate si auditurile pentru licentierea software-ului (SAM-Software Assets Management) au avut si ele o contributie la cresterea cifrei de afaceri" a completat Andrei Suciu, Director de Vanzari, PRAS Consulting.

Totusi, domeniul cloud computingului nu a atins nivelul dorit in 2013, in ciuda eforturilor depuse de companie.

"Stim ca zona de cloud computing este viitorul si stim acest lucru de aproape 10 ani, de cand a aparut conceputul si de cand am instalat primele sisteme cloud. In 2007 am realizat prima noastra implementare de tip cloud public de mare capacitate pentru o firma din Anglia cu un ordin de marime de zeci de mii de utilizatori. Privind retrospectiv, credem ca nu am abordat corespunzator piata in 2013 deoarece rezultatele nu au fost pe masura asteptarilor", a precizat Suciu.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Prețuri imense la Mamaia Nord și la Poiana Brașov. Cât a ajuns să coste o noapte de cazare pentru minivacanța de 1 Mai și Paște
Prețuri imense la Mamaia Nord și la Poiana Brașov. Cât a ajuns să coste o noapte de cazare pentru minivacanța de 1 Mai și Paște
România continuă să fie pe primul loc în UE când vine vorba despre inflație. Un bun exemplu în acest sens reprezintă tarifele din stațiuni, stabilite de hotelieri. Față de anul trecut,...
Cu 218 kilometri pe oră pe DN 55. Șoferul vitezoman a rămas 3 luni fără permis
Cu 218 kilometri pe oră pe DN 55. Șoferul vitezoman a rămas 3 luni fără permis
Dolj: Şofer înregistrat de radar în timp ce conducea cu viteza de 218 kilometri pe oră pe DN 55 Un şofer din Craiova a rămas fără permisul de conducere pentru 120 de zile după ce a fost...
#companii informatice, #industrie software, #companii software , #Companii software