Twitter: Stralucitor in exterior, in paragina in interior

Marti, 13 Decembrie 2011, ora 08:01
1521 citiri
Twitter: Stralucitor in exterior, in paragina in interior

Demisiile unor ingineri de top si ale unor directori ai Twitter aduc in discutie problemele interne ale unei companii evaluate la 8 miliarde de dolari.

Cu 100 de milioane de utilizatori activi si 250 de milioane de mesaje transmise in fiecare zi, platforma Twitter pare a fi un studiu de caz, pana cand vine vorba de cultura organizationala.

Demisiile care clatina sctructura organizationala a companiei Twitter inclus pe Mike Abbott, vice president engineering, pe Pam Kramer, vice president marketing, dar acestia sunt doar varful icebergului, scrie Business Insider.

Adrien Gaarf, un fost inginer al Twitter, a explicat pe blogul personal ce merge prost in cadrul Twitter. Problemele se impart in doua categorii: culturale si structurale.

Probleme culturale

Conform lui Gaarf, atmosfera de lucru la Twitter este una de complacere. Spre deosebire de alte companii, cum ar fi Facebook, care doresc sa se reinventeze pe sine si produsul sau, mentalitatea angajatilor Twitter este "Acesta e produsul nostru, hai sa-l perfectionam."

Problema companiei ar fi, pe scurt, succesul accidental al platformei si atitudinea directorilor care se tem de schimbare pentru a nu dauna acestui succes.

Probleme structurale

Sefilor Twitter le este teama sa concedieze oameni, motiv pentru care ingineri "mediocri" inca sunt angajati si nu lasa loc unor persoane care ar putea straluci in acest domeniu.

De altfel, Twitter nici macar nu adopta metoda Google, companie cunoscuta pentru promovarea inginerilor care nu sunt foarte buni, pe pozitii "goale", in care nu au responsabilitati reale. In schimb, in cadrul Twitter promovarile sunt facute in functie de vechimea angajatilor, si nu in functie de performantele acestora.

Mai rau, acestor persoane li se da si mana libera pentru a angaja personal nou.

Fosta conducere a companiei nu a fost niciodata interesata de crearea unui business adevarat din platforma, conchide Business Insider.

Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă, Directorul Financiar al ONE United Properties, a participat la cea de-a treia ediție a Quarterly Report, din 6 martie, eveniment marca Ziare.com, alături de partenerul principal...
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Peste 80 din cei 186 de angajaţi ai combinatului de alumină Alum SA din Tulcea vor rămâne fără locuri de muncă, începând de luni, a anunţat, joi, 28 martie, subprefectul judeţului...
#probleme internet Twitter, #demisii Twitter, #probleme organizationale Twitter , #Companii software