Atentie, transportatori! Semnatura electronica extinsa, obligatorie din martie

Joi, 26 Februarie 2015, ora 12:43
1461 citiri
Atentie, transportatori! Semnatura electronica extinsa, obligatorie din martie
Foto: Autoindustry.ro

Companiile care depun declaratii sumare de intrare prin aplicatia ICS-RO (aplicatia informatica a autoritatii vamale) pentru marfurile ce urmeaza a fi introduse in Uniunea Europeana prin birourile vamale din Romania au obligatia de a utiliza semnatura electronica extinsa incepand cu data de 1 martie 2015.

Masura vine ca urmare a Ordinului ANAF nr. 2781/2014, publicat in Monitorul Oficial, Partea I, nr. 672 din 12 septembrie 2014. In perioada septembrie 2014-februarie 2015 aplicarea semnaturii electronice extinse a fost facultativa, urmand ca ea sa depaseasca faza de pilot in luna urmatoare.

Ce este semnatura electronica extinsa?

Semnatura electronica extinsa, atestata de Legea nr. 455/2001, asigura identificarea semnatarului si este generata cu ajutorul unui dispozitiv securizat, controlat exclusiv de semnatar.

Semnatura electronica extinsa aplicata logic confera documentelor validitate de act juridic, in cazurile in care o forma scrisa este ceruta ca o conditie de proba.

Semnatura electronica extinsa este legata de datele in forma electronica, la care se raporteaza, astfel incat orice modificare ulterioara a acestora este identificabila.

Pentru a elimina eventualele intarzieri in efectuarea operatiunilor vamale...

Infrasoft recomanda companiilor afectate de aceste prevederi platforma Documenta DMS, o solutie prevazuta cu semnatura electronica, care asigura respectarea procedurilor interne si a legislatiei in vigoare.

Documenta este o solutie de management, stocare si arhivare electronica a documentelor, asigurand si back-up securizat. Documenta este o aplicatie prietenoasa si intuitiva, usor de invatat

Semnatura electronica extinsa se aplica si la mesajele de "eliberare pentru intrare", transmise de catre lucratorul vamal dupa controlul declaratiilor sumare de intrare.

D.R.

HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
Evoluția Cifrei De Afaceri Din Comerțul Cu Ridicata Cifra de afaceri din comerțul cu ridicata (cu excepția comerțului cu autovehicule si motociclete) a scăzut, in luna ianuarie, cu 20%...
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA) a virat suma de 286.390.685,13 lei, în vederea decontării facturilor pentru 237 de obiective finanţate prin Programul...
#semnatura electronica extinsa, #semnatura electronica transportatori , #Companii transport