Canicula intarzie trenurile sambata si duminica

Vineri, 20 Iulie 2012, ora 17:35
1994 citiri
Canicula intarzie trenurile sambata si duminica

Trenurile vor inregistra intarzieri la destinatie, sambata si duminica, din cauza restrictiilor de viteza impuse in contextul atentionarii cod galben de canicula, informeaza Compania Nationala de Cai Ferate "CFR" SA.

In perioada de canicula (35 - 37 de grade in aer), temperaturile inregistrate la nivelul sinei sunt cuprinse intre 45 - 55 grade C, iar masura de reducere a vitezelor de circulatie, in anumite intervale de timp in care temperaturile depasesc limitele normale, este o masura obligatorie pentu siguranta traficului feroviar si, de asemensea, este aplicata de toate administratiile de cale ferata, precizeaza sursa citata.

Tot in zilele caniculare, personalul de intretinere a caii ferate efectueaza revizii suplimentare pe intreaga retea feroviara (insotiri de trenuri, verificari directe ale caii, masurarea si inregistrarea permanenta a evolutiei temperaturilor in sina etc.), iar viteza de circulatie a trenurilor de calatori si de marfa se reduce cu 20-30 km/h fata de viteza normala de circulatie, pe durate bine determinate, astfel incat traficul feroviar sa se desfasoare in depline conditii de siguranta, potrivit CFR.

Compania recomanda publicului calator ca, in perioada de valabilitate a avertizarii cod galben de canicula, inainte de efectuarea calatoriei, sa solicite informatii despre intarzierile produse in traficul feroviar la statiile si agentiile CFR din Bucuresti si din tara, la telefon 021/9521.

Capitala si 21 de judete din sudul si estul tarii vor fi, sambata si duminica, sub atentionare cod galben de canicula, temperaturile urmand sa ajunga la 36-38 de grade, iar indicele temperatura-umezeala (ITU) va depasi pragul critic de 80.

Potrivit atentionarii transmise de Administratia Nationala de Meteorologie, sambata si duminica va persista canicula in regiunile sudice si estice, iar disconfortul termic va fi accentuat.

Codul galben de canicula este valabil pentru Bucuresti si judetele Iasi, Vaslui, Galati, Braila, Tulcea, Constanta, Calarasi, Ialomita, Ilfov, Giurgiu, Teleorman, Olt, Dambovita, Mehedinti, Vrancea, Buzau, Prahova, Dambovita, Arges, Valcea si Gorj.

Radu Scarlat (Bento) la Quarterly Report 3: ”Rezultatele din 2023 au fost un record pentru noi”
Radu Scarlat (Bento) la Quarterly Report 3: ”Rezultatele din 2023 au fost un record pentru noi”
Radu Scarlat, Director General & Președinte al Consiliului de Administrație Bento, a participat la cea de-a treia ediție a Quarterly Report, din 6 martie, eveniment marca Ziare.com, alături de...
Investiții inteligente în mobilierul pentru camera copilului
Investiții inteligente în mobilierul pentru camera copilului
Când vine vorba de amenajarea camerei copilului tău, fiecare piesă de mobilier pe care o alegi joacă un rol crucial în crearea unui spațiu atât funcțional, cât și primitor. Mai mult...