Probleme pentru francezi: Turismul si transportul aerian, afectate de valul de atentate

Joi, 28 Iulie 2016, ora 12:41
2752 citiri
Probleme pentru francezi: Turismul si transportul aerian, afectate de valul de atentate
Foto: Wikimedia

Franta nu mai reprezinta o destinatie accesata de calatori, au concluzionat cu tristete reprezentantii KLM-Air France.

Compania inregistreaza o scadere a veniturilor de 5% in la doilea trimestru al anului in curs, ca urmare a temerilor starnite turistilor de atentatele petrecute in Franta in ultimele 18 luni, anunta BBC.

KLM-Air France a avut incasari de doar 6,22 miliarde euro in perioada aprilie-iunie 2016, iar compania se declara ingrijorata de impactul pe care tensiunile economice si geopolitice la nivel globl le-ar putea avea asupra operatiunilor sale.

Singura veste buna pare sa fie de cresterea profitului operational cu 138% (317 milioane euro), ca urmare a reducerii pretului combustibililor.

"Contextul global din 2016 este caracterizat de incertitudini mari, punand presiune pe veniturile realizate de noi si ridicand probleme mari in ceea ce priveste statutul de destinatie turistica al Frantei", a aratat Air France intr-un comunicat de presa.

Datele financiare au fost prezentate de operatorul aerian imediat dupa asasinarea unui preot francez de catre 2 teroristi, acesta adaugandu-se unui alt sir de atentate care au insangerat Europa in ultimul an.

Pe de alta parte, Gerald Khoo, analist al Liberium, sustine ca rezultatele nu au fost chiar atat de proaste pe cat se astepta, economia rezultata din scaderea pretului la kerosen compensand o parte din pierderile inregistrate in vanzari.

Chiar si bursele au tresarit la mijlocul acestei saptamani, actiunile KLM-Air France inregistrand o crestere de 3 procente a pretului.

"Compania a aratat o usoara imbunatatire a profitului si reactia pietei a fost una imediata. Pe de alta parte, avertismentul transmis de operatorul aerian franco-olandez este un semnal de alarma care arata ca intreg sectorul transportului aerian este supus presiunii", considera Neil Wilson, analist al ETX Capital.

Hotelierii din Franta au si ei motive sa se planga, anul acesta doar in luna februarie inregistrandu-se o usoara crestere a numarului turisti cazati, in mare parte acestia alegand sa celebreze Ziua Indragostilor in "Orasul Iubirii"- Paris, dupa cum arata o analiza Atlas.

Pierderi de 40 de milioane euro au fost inregistrate si ca urmare a grevei pilotilor francezi, derulata in luna iunie. Nu doar Air France a avut de pierdut insa.

Compania aeriana britanica Flybe sustine ca tensiunile sociale din Franta au afectat rezultate financiare ale celui de-al doilea trimestru, chiar daca acesta a fost unul multumitor, cu o crestere de 5% in venituri.

Cu toate acestea, perspectiva unor noi greve pe aeroprturile din Hexagon planeaza ca o amenintare asupra performantei financiare a firmei. "Perspectiva curenta este foarte nesigura si ne impiedica sa vedem clar cat de profitabili vom fi in viitorul imediat", a comunicat Flybe.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus a introdus pe piață o nouă tabletă, OnePlus Pad Go, o versiune mai accesibilă a modelului OnePlus Pad. Cu un preț de pornire de aproximativ 230 EUR în Europa, tableta promite să...
Microsoft vrea să introducă reclame în Windows 11. Cum pot fi dezactivate
Microsoft vrea să introducă reclame în Windows 11. Cum pot fi dezactivate
Microsoft vrea să introducă reclame în meniul de Start al Windows 11, conform informațiilor oferit de utilizatorii beta din Statele Unite. Experimentul se aliniază practicii companiei de a...
#turism franta, #air france, #destinatii turistice Europa, #calatorii Franta , #Companii transport