Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Plumb: In anul 2019, vom putea sa dam in trafic 180 de kilometri de autostrada

Plumb: In anul 2019, vom putea sa dam in trafic 180 de kilometri de autostrada


180 de kilometri de autostrada vor putea fi dati in trafic in acest an, a declarat, luni, ministrul interimar al Transporturilor, Rovana Plumb, la dezbaterile din comisiile de specialitate reunite ale Parlamentului asupra proiectului de buget al MT pentru 2019.

"Pentru anul 2019, vom putea sa dam in trafic in ceea ce priveste autostrazile 180 de kilometri. Pana in momentul de fata, in Romania avem 807 kilometri de autostrada in trafic. Deci, pentru 2019 am prognozat urmatoarele autostrazi care pot fi finalizate ca si tronsoane: Lugoj - Deva, loturile 3 si 4 - 43 de km, o sectiune de inca 4 kilometri, Autostrada Sebes - Turda, loturile 1 si 2 - 41 km, Ogra - Campia Turzii, intre Iernut si Chetani - 17,9 km, un alt lot intre Chetani si Campia Turzii, de 15,69 de km, Suplacu de Barcau - Biharia - Bors, care-i componenta a Autostrazii Transilvania - 5,35 km", a spus Rovana Plumb.

De asemenea, se va da in trafic Centura municipiului Bacau, de 16 km, Drumul expres Craiova - Pitesti tronsoanele 1 si 2, de 27,35 de km in total.

"Din autostrada Comarnic - Brasov, sectorul Rasnov-Cristian, avem un drum de legatura cu Brasovul de 10 km. In total, acestia fac 180 de km", a precizat ea.

Potrivit ministrului interimar, toate aceste proiecte sunt finantate din fonduri europene, cu exceptia drumului de legatura pentru Brasov, care este finantat de la bugetul de stat.

"Sunt foarte multe de spus in domeniul transporturilor. Important este ca avem o alocare foarte mare investitionala de peste 7 miliarde de lei, care reprezinta 60% din totalul bugetului alocat domeniului transporturilor", a adaugat Plumb.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Agerpres
Articol citit de 787 ori