Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Sibiul va cumpara 50 de autobuze de ultima generatie, printr-o finantare BERD de 14,2 milioane de euro

Sibiul va cumpara 50 de autobuze de ultima generatie, printr-o finantare BERD de 14,2 milioane de euro


Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare (BERD) finanteaza achizitia a 50 de autobuze noi, cu nivel scazut de emisii, in municipiul Sibiu printr-un imprumut de 65,7 milioane lei (aproximativ 14,2 milioane euro) pentru imbunatatirea transportului public local si a calitatii mediului, informeaza un comunicat de presa al institutiei financiare.

Imprumutul va fi acordat companiei de transport public local, Tursib, si este in concordanta cu Planul de Mobilitate Urbana Durabila elaborat de municipiul Sibiu cu sprijinul BERD.

Finantarea acestui proiect face parte din Programul BERD pentru Mobilitate Durabila si Acces la Transportul Rutier (SMART), program care sustine imbunatatirea infrastructurii si serviciilor de transport public in Romania.

Noile autobuze Euro-6 cu podea joasa si rampe de acces pentru carucioare vor contribui la reducerea poluarii in municipiul Sibiu si la imbunatatirea mobilitatii in regiune.

"Municipiul Sibiu reprezinta o poveste de succes privind transformarea orasului: investitiile in infrastructura combinate cu reforme au condus la o schimbare radicala a orasului in ultimul deceniu. BERD va continua colaborarea cu municipiul Sibiu pentru imbunatatirea calitatii vietii locuitorilor, pentru stimularea turismului si a cresterii economice in oras si in regiune", a declarat directorul regional BERD pentru Romania si Bulgaria, Matteo Patrone.

Parteneriatul dintre BERD si municipiul Sibiu dateaza din 2004, cand orasul a fost nominalizat pentru titlul de Capitala Culturala Europeana 2007, iar investitiile in infrastructura au devenit o prioritate.

De atunci, municipiul Sibiu a devenit unul dintre principalii beneficiari ai finantarii BERD in sectorul municipal. Banca finanteaza direct atat municipalitatea, cat si companiile publice de transport si de apa.

Anterior, Tursib a mai primit un imprumut de 10 milioane euro in 2006 pentru achizitionarea a 35 de autobuze noi si un imprumut de 4,8 milioane euro in 2014 pentru constructia unui nou depou de autobuze.

BERD este principalul investitor institutional din Romania. In 2017, banca a investit in Romania peste 540 milioane euro in 28 de proiecte. Pana in prezent a investit peste 7,8 miliarde de euro in peste 410 de proiecte in tara.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Agerpres
Articol citit de 2534 ori
Citeste mai multe despreSibiu autobuze noi