Transportatori: Daca la prima sedinta de Guvern cererile noastre nu sunt pe ordinea de zi, oprim transportul de tot

Miercuri, 20 Martie 2019, ora 09:44
1292 citiri
Transportatori: Daca la prima sedinta de Guvern cererile noastre nu sunt pe ordinea de zi, oprim transportul de tot
Foto: CC0 Creative Commons

Numarul transportatorilor care protesteaza miercuri in Piata Victoriei impotriva pirateriei a ajuns la aproape 300, la o ora de la inceperea manifestatiei.

Taxiuri, autocare si autobuze din aproape toate judetele au blocat miercuri cea mai mare parte din Piata Victoriei, intr-un protest organizat de Federatia Operatorilor Romani de Transport (FORT).

Manifestantii striga "Jos evaziunea fiscala" si "Jos pirateria" si afiseaza mesaje precum: "Stop transportului ilegal", "Stop pirateriei", "Dorim doar eliminarea sintagmei 'in mod repetat' din Legea 38/2003".

"Daca la prima sedinta de Guvern, de saptamana viitoare, cererile noastre nu sunt pe ordinea de zi, oprim transportul de tot", afirma reprezentantii FORT.

La ora 11:00, o delegatie a transportatorilor va intra la discutii la Guvern.

Transportatorii sunt nemultumiti de intarzierea emiterii ordonantelor de urgenta promise de Guvern in domeniul transporturilor de pasageri. Potrivit FORT, in ultimele doua saptamani, ordonantele de urgenta sunt blocate pe "circuitul de avizare" din Guvern.

Federatia Operatorilor Romani de Transport "considera ca sectorul de activitate in cauza nu s-a mai intalnit niciodata cu un asemenea moment, ce risca sa blocheze iremediabil transportul rutier national si judetean de pasageri", dupa cum se precizeaza in comunicatul transmis de FORT.

Federatia critica Guvernul pentru intarzierea modificarii legislatiei din domeniul transporturilor.

"Solicitarile membrilor FORT sunt simple, iar argumentele au fost deja introduse in fundamentarea celor doua acte normative blocate acum la nivel guvernamental, in principal din cauza acelorasi grupuri de interese ce incearca sa foloseasca legislatia pentru propriul interes si buzunar", acuza Federatia Operatorilor Romani de Transport.

FORT solicita Guvernului "eliminarea sintagmei 'in mod repetat' din Legea taximetriei, pentru a combate eficient transportul ilicit de persoane, si prelungirea programelor interjudetean si judetene de transport pasageri".

"Orice alta completare adusa acestor doua modificari esentiale nu reprezinta altceva decat incercari disperate ale unor indivizi de a modifica legea, pentru acoperirea unor ilegalitati sau situatii litigioase", avertizeaza Federatia Operatorilor Romani de Transport.

HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
Evoluția Cifrei De Afaceri Din Comerțul Cu Ridicata Cifra de afaceri din comerțul cu ridicata (cu excepția comerțului cu autovehicule si motociclete) a scăzut, in luna ianuarie, cu 20%...
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA) a virat suma de 286.390.685,13 lei, în vederea decontării facturilor pentru 237 de obiective finanţate prin Programul...
#protest taxi Piata Victoriei, #protest transportatori Bucuresti , #Companii transport