Un concurent al Postei Romane a fost amendat cu 10.000 lei

Luni, 24 Octombrie 2011, ora 16:58
1997 citiri
Un concurent al Postei Romane a fost amendat cu 10.000 lei
Posta Romana

Autoritatea Nationala pentru Administrare si Reglementare in Comunicatii (ANCOM) a amendat compania Total Post Services SRL cu suma de 10.000 lei pentru ca a prestat servicii postale si a incalcat astfel drepturile rezervate Postei Romane, a anuntat luni ANCOM.

Serviciile postale prestate de Total Post Services SRL au constat in colectarea, sortarea, transportul si livrarea la cutiile postale ale destinatarilor din Bucuresti a trimiterilor de corespondenta cu greutatea cuprinsa intre 0-50 grame, percepand pentru acestea un tarif mai mic de 2 lei/trimitere.

"Compania a incalcat astfel dreptul rezervat exclusiv Companiei Nationale Posta Romana SA (CNPR) ca furnizor de serviciu universal in domeniul serviciilor postale pe teritoriul Romaniei", se arata in comunicatul autoritatii.

In vederea asigurarii dreptului utilizatorilor de acces la serviciul universal, Posta Romana beneficiaza, printre altele, si de dreptul exclusiv de a presta, pana la data de 31 decembrie 2012, servicii postale avand ca obiect trimiteri de corespondenta, indiferent daca livrarea acestora este accelerata sau nu, cu o greutate mai mica de 50 g.

Oficialii ANCOM spun ca Posta Romana a dobandit acest drept exclusiv la data de 26 aprilie 2009, in urma unei proceduri de desemnare a furnizorului de serviciu universal lansate de catre ANCOM, la care au participat CNPR si compania Posta Atlassib Curier Rapid.

Aceasta este cea de a treia sanctiune aplicata de ANCOM unui operator de servicii postale pentru incalcarea dreptului exclusiv al CNPR pe parcursul anului 2011.

De la inceputul acestui an, ANCOM a efectuat 515 controale la furnizorii de servicii postale din intreaga tara, altii decat furnizorul de serviciu universal, CNPR, care s-au finalizat prin acordarea a 47 de sanctiuni, dintre care 38 de avertismente si 9 amenzi in cuantum total de 50.000 lei.

Principalele nereguli sesizate au constat in incalcarea dreptului rezervat CNPR si furnizarea neautorizata de servicii postale. Astfel, cea mai mica amenda aplicata furnizorilor de servicii postale a fost de 5.000 de lei, iar cea mai mare a atins valoarea de 10.000 de lei.

Tot in acest an, autoritatea a efectuat 1.165 de controale la punctele de lucru ale Companiei Nationale Posta Romana, care s-au soldat cu aplicarea a 78 de sanctiuni, dintre care 76 de avertismente si doua amenzi in cuantum total de 11.000 lei.

Autoritatea Nationala pentru Administrare si Reglementare in Comunicatii (ANCOM) este institutia care protejeaza interesele utilizatorilor de comunicatii din Romania, prin promovarea concurentei pe piata de comunicatii, administrarea resurselor limitate, incurajarea investitiilor eficiente in infrastructura si a inovatiei.

Legi noi în UE pentru combaterea spălării banilor. Limită de doar 10.000 euro pentru plăţile mari în numerar
Legi noi în UE pentru combaterea spălării banilor. Limită de doar 10.000 euro pentru plăţile mari în numerar
Un pachet important de legi, care consolidează setul de instrumente al UE pentru combaterea spălării banilor şi finanţării terorismului, a fost adoptat miercuri, 24 aprilie, de Parlamentul...
OMV Petrom va livra dividende de 2,6 miliarde lei din profitul net de anul trecut. Ce randament au avut acțiunile producătorului de petrol la BVB
OMV Petrom va livra dividende de 2,6 miliarde lei din profitul net de anul trecut. Ce randament au avut acțiunile producătorului de petrol la BVB
OMV Petrom a informat piaţa de capital că adunarea generală ordinară a acţionarilor societăţii a decis pe 24 aprilie distribuirea unui dividend brut de 0,0414 lei pe acţiune din profitul...
#posta romana, #amenda Total Post, #ancom, #servicii postale , #Companii transport