Unul dintre importanti transportatori din Europa, la orasul aradean Curtici

Luni, 21 Noiembrie 2011, ora 22:38
2595 citiri
Unul dintre importanti transportatori din Europa, la orasul aradean Curtici

Compania belgiana H.Essers, unul dintre cei mai importanti transportatori de marfa din Europa, va incepe sa opereze printr-un centru intermodal, care va fi inaugurat spre finele lunii decembrie, in orasul aradean Curtici.

Acest lucru a fost facut public luni, la Bruxelles, de Nicolae Iotcu, presedintele Consiliului Judetean Arad la finalul intalnirii, pe care a avut-o la Genk, cu reprezentantii companiei H.Essers. In cadrul intrevederii s-a stabilit ca Centrul intermodal din orasul aradean va fi amplasat pe o suprafata de 100.000 metri patrati, in apropierea triajului Statiei CFR Curtici.

Potrivit lui Iotcu, compania H.Essers este profilata pe transport intermodal, distributie de bunuri si asigurarea lantului de aprovizionare pentru clienti.

"In timpul vizitei la compania H.Essers s-a hotarat ca, incepand cu sfarsitul lunii decembrie, aceasta companie sa isi inceapa activitatea in orasul Curtici. Este una dintre cele mai mari companii de logistica, astfel ca, orasul Curtici, in viziunea conducerii companiei, va deveni placa turnanta intre Belgia si Asia", a declarat Nicolae Iotcu, presedintele CJ Arad.

In continuare acesta a mai spus ca, la sfarsitul lunii decembrie, primul transport de containere pe calea ferata va ajunge in orasul Curtici, frecventa acestor trenuri urmand sa fie, pentru inceput, de doua trenuri pe saptamana. In scurt timp se preconizeaza insa ca frecventa acestora sa fie de unul pe zi.

"Pe viitor, aceasta companie doreste sa dezvolte un sistem de depozite si o platforma de preluare si distributie a marfurilor pana in Turcia, Ucraina, Grecia, Bulgaria, precum si in alte tari din spatiul balcanic si nu numai. Astfel, putem spune ca, in decurs de un an, Curticiul va deveni unul din punctele foarte importante in legaturile economice intre Belgia, respectiv portul Anvers, si Asia", a mai precizat Nicolae Iotcu.

Intr-o prima etapa, reprezentantii companiei belgiene au anuntat ca vor fi create 150 de locuri de munca pentru soferii care vor lucra pe camioanele pentru transport marfa, alte cateva sute de locuri de munca urmand sa fie create pentru persoanele care vor asigura circulatia marfurilor.

O delegatie a Consiliului Judetean Arad a vizitat, luni, in Belgia, o uzina electrica care produce energie din deseuri, printr-o tehnologie moderna, care ar putea fi implementata si in judetul Arad, presedintele CJ afirmand ca are convingerea ca si alte companii belgiene vor fi interesate sa investeasca, in viitor, in judetul Arad

Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă, Directorul Financiar al ONE United Properties, a participat la cea de-a treia ediție a Quarterly Report, din 6 martie, eveniment marca Ziare.com, alături de partenerul principal...
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Peste 80 din cei 186 de angajaţi ai combinatului de alumină Alum SA din Tulcea vor rămâne fără locuri de muncă, începând de luni, a anunţat, joi, 28 martie, subprefectul judeţului...
#H Essers transportatori Europa, #fabrica Curtici , #Companii transport