AstraZeneca va concedia 7.300 de angajati

Vineri, 03 Februarie 2012, ora 09:40
2267 citiri
AstraZeneca va concedia 7.300 de angajati

AstraZeneca, una din cele mai mari companii farmaceutice din Europa, a anunat ca va reduce 7.300 de locuri de munca, fapt ce va ajuta compania sa economiseasca 1,6 miliarde de dolari pe an, pana la sfarsitul lui 2014.

AstraZeneca va disponibliza 7.300 de angajati la nivel global, pe fondul scaderii profitului companiei si al scaderii ratelor de succes in divizia de cercetare si dezvoltare, scrie The Telegraph.

In prezent, AstraZeneca detine 61.000 de angajati in intreaga lume, dintre care 8.000 in Anglia, iar reducerile de personal planificate vor costa compania 2,1 miliarde de dolari.

Pentru inceput, AstraZeneca planuieste sa inchida un centru din Canada si un centru de cercetare in neurostiinta in Suedia.

Pe de alta parte, compania intentioneaza sa creeze o unitate "virtuala" de neurostiinta din doua echipe de cercetatori din Boston si Cambridge.

Presedintele diviziei de cercetare si dezvoltare a AstraZeneca, Martin Mackay, a declarat ca Astra a facut o alegere activa de a ramane in domeniul neurostiintei, insa a fost nevoita sa schimbe modalitatea de actiune, pentru a reduce costurile si riscurile.

In jur de 2.200 de locuri de munca din intreaga lume sunt in pericol ca urmare a modificarii de strategie privind departamentul de cercetare al AstraZeneca.

Pana in prezent, Astra nu a prezentat o defalcare geografica a reducerilor de personal, insa si Romania poate fi vizata, AstraZeneca fiind si pe piata locala.

In 2011, Astrazeneca se afla pe locul sase in topul celor mai mari jucatori din industria farmaceutica din Romania, in conditiile in care in 2005 se afla pe pozitia 22, potrivit informatiilor furnizate de companie, iar cifra sa de afaceri de pe piata locala, se ridica la 119 milioane de dolari, in 2010

Google a extins accesul la aplicația Gemini. Ce dispozitive o pot descărca
Google a extins accesul la aplicația Gemini. Ce dispozitive o pot descărca
Google a extins accesul la aplicația Gemini, deschizând posibilitatea utilizării sale chiar și pentru telefoanele mai vechi, începând cu cele care rulează Android 10. Aplicația Gemini,...
Cele mai utilizate aplicații de pe noul Apple Vision Pro
Cele mai utilizate aplicații de pe noul Apple Vision Pro
Apple a lansat oficial în Statele Unite, pe 2 februarie, primul său headset de realitate mixtă, Apple Vision Pro. Acesta vine cu o ofertă bogată de peste 600 de aplicații și jocuri special...
#AstraZeneca, #concedieri companie farmaceutica, #reduceri personal , #Concedieri