Avariat, Yahoo cauta cumparator. 6 firme ar putea intra la negocieri

Luni, 22 Februarie 2016, ora 15:24
4497 citiri
Avariat, Yahoo cauta cumparator. 6 firme ar putea intra la negocieri
Foto: Flickr/Yahoo Pressebilder

Fara vreo sansa de redresare prin forte proprii, Yahoo a anuntat la sfarsitul saptamanii trecute ca va crea un comitet independent care sa caute "alternative strategice" la criza care a pus in genunchi gigantul IT.

Noile masuri vizeaza chiar vinderea companiei, iar un raport Bloomberg, citat de Business Insider, arata ca discutiile cu potentialii cumparatori ar putea debuta inca de la inceputul acestei saptamanii.

Potentiale oferte

O sursa din interiorul companiei Yahoo sustine ca Verizon, Comcast si AT&T si-au manifestat discret interesul pentru Yahoo, ultima mentionata beneficiind si de un buget de investitii de 20 miliarde dolari destinat extinderii la nivel global, dupa cum anunta Financial Times.

Sigur, bugetul in cazul unei achizitii a pachetului majoritar al Yahoo Inc. ar trebui sa fie mult mai consistent, dar AT&T s-a dovedit si cel mai mare investitor din domeniul comunicatiilor in SUA, in perioada 2012-2014 alocand 62 de miliarde operatiunilor in domeniu.

Alte discutii privind preluarea Yahoo ar putea fi deschise si cu fondurile de investitii private Bain Capital, KKR sau TPG.

Chiar daca tatonarea terenului va fi facuta in aceasta perioada, primele oferte concrete ar putea aparea abia peste o luna, sustin surse citate de agentia Bloomberg.

Yahoo lucrase initial la o varianta in care urma sa renunte la pachetul de actiuni detinut in cadrul gigantului din e-commerce Alibaba, dar aceasta a fost abandonata in decembrie, ca urmare a unor posibile complicatii fiscale.

Principalele afaceri ale Yahoo constau in serviciile oferite de browserele de cautare, serverele de e-mail si portalul de informatii intretinut de companie. Luna aceasta, Yahoo a recurs la concedieri masive pentru a ramane pe linia de plutire.

Android 15 promite să transforme modul în care utilizatorii ascultă muzica la căști sau boxe portabile
Android 15 promite să transforme modul în care utilizatorii ascultă muzica la căști sau boxe portabile
Android 15 promite să transforme modul în care utilizatorii ascultă muzica la căști sau boxe portabile, prin introducerea unei caracteristici îmbunătățite de „partajare audio”....
Apple Music, Apple TV și Apple Devices, disponibile și pe Windows
Apple Music, Apple TV și Apple Devices, disponibile și pe Windows
Apple a lansat oficial trei aplicații dedicate pentru utilizatorii de Windows: Apple Music, Apple TV și Apple Devices. Actualizarea face parte din eforturilor companiei de a se distanța de...
#vanzare yahoo, #concedieri yahoo, #piata fuziuni achizitii , #Concedieri