Casele de avocatura relocheaza angajatii pentru evitarea concedierilor

Luni, 22 Iunie 2009, ora 13:44
2175 citiri
Casele de avocatura relocheaza angajatii pentru evitarea concedierilor

Casele de avocatura apeleaza la reorientarea avocatiilor de pe domeniile afectate de criza catre ariile de practica cu volum de munca crescut, iar unele chiar au relocat avocati in departamentul legal al clientilor, au spus reprezentantii unor case de avocatura chestionati de NewsIn.

"Am cautat sa gasim alternative fara a concedia, astfel am reorientat avocati care lucrau pe arii de practica afectate de criza catre ariile de practica in care volumul de munca a crescut (dreptul muncii, restructurarea imprumuturilor, litigii si arbitraj, insolventa si restructurare - n.r.).

De asemenea, in unele cazuri, au fost detasati avocati in departamentul legal al clientului", a spus managing partner al biroului Salans din Bucuresti, Anda Todor.

Potrivit managing partner Tuca Zbarcea & Asociatii, Gabriel Zbarcea, cea mai mare greseala ar fi sa tai din onorariile avocatilor, sa reduci bonusurile si sa dai oameni afara.

"In ceea ce ne priveste nu am operat disponibilizari in masa, insa am devenit mult mai atenti si selectivi.

Am cautat sa ne reasezam resursele umane, am intarit departamentele profitabile, am gandit relocari interne, desigur in masura in care aceste lucru a fost posibil", a declarat Gabriel Zbarcea.

Avocat partener al bpv Grigorescu, Anca Grigorescu, a spus ca firma de avocatura, pana in momentul de fata nu a apelat la nicio masura de restructurare interna, ci a continuat angajarile.

"In plina criza, ne aflam intr-o puternica expansiune a departamentului de litigii, pentru care nu numai ca am atras un nou partener, care ni s-a alaturat la inceputul anului 2009, ci am amgajat si alti noi avocati, cu precadere cu experienta profesionala", a explicat Anca Grigorescu.

De asemenea, aceasta a adaugat ca in privinta evolutiei onorariilor acestea stagneaza.

"Un motiv il constituie si faptul ca renegocierile acestora au loc la inceputul anului calendaristic. In orice caz, nu mai observam migrari pe piata de avocatura in goana dupa cresteri de onorarii", a mai spus Anca Grigorescu.

Anda Todor, managing partner Salans Bucuresti, a subliniat ca exista o presiune din partea clientilor in vederea onorariilor, determinata de ingustarea pietei, in aceasta perioada. "Companiile sunt la randul lor presate sa-si tina sub control cheltuielile.

Pachetele salariale au fost regandite si adaptate la perioada prin care trecem", a spus Todor.

Conform managing partner Zamfirescu Racoti Predoiu, Ioana Racoti, casa de avocatura nu s-a confruntat cu situatia de a opera modificari la nivelul retrocedarilor catre avocatii colaboratori.

"Intentia noastra este sa pastram echipa in parametri actuali. Desi s-a inregistrat o diminuare a activitatii pe partea de consultanta in primele luni ale anului, echilibrul este pastrat de cresterea activitatii departamentului de litigii.

Acest fapt a impus o anumita reorganizare interna, care nu a implicat insa disponibilizari.

Estimam insa o redresare a activitatii departamentului de consultanta in partea a doua a anului 2009, ceea ce va conduce la o reasezare a echipelor si posibil la noi angajari", a spus Ioana Racoti.

Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Peste 80 din cei 186 de angajaţi ai combinatului de alumină Alum SA din Tulcea vor rămâne fără locuri de muncă, începând de luni, a anunţat, joi, 28 martie, subprefectul judeţului...
Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă, Directorul Financiar al ONE United Properties, a participat la cea de-a treia ediție a Quarterly Report, din 6 martie, eveniment marca Ziare.com, alături de partenerul principal...
#avocati, #case, #concedieri, #avocatura , #Concedieri