CE propune un ajutor de 12 mil. de euro pentru salariatii concediati de Peugeot

Marti, 21 August 2012, ora 17:01
1180 citiri
CE propune un ajutor de 12 mil. de euro pentru salariatii concediati de Peugeot

Comisia Europeana a propus marti deblocare a 11,9 milioane de euro din Fondul european de ajustare la globalizare (EGF) pentru a veni in ajutorul celor aproximativ 2.000 de angajati ai constructorului auto francez PSA Peugeot Citroen care au fost concediati in 2009 si 2010, informeaza AFP.

Fondul european de ajustare la globalizare "ii vizeaza pe muncitorii concediati ca urmare a modificarilor aparute in relatiile comerciale mondiale", a declarat purtatoarea de cuvant a Comisiei, Emer Traynor, adaugand ca fondurile sunt destinate in principal pentru ajutor in cautarea unui nou loc de munca, reorientare si formare profesionala.

Situatia Peugeot ar putea ramane neschimbata, in ciuda promisiunilor lui Hollande

Propunerea Comisiei urmeaza sa fie trimisa spre aprobare Parlamentului European si Consiliului UE.

Franta a cerut sprijin de la Fondul european de ajustare la globalizare pentru cei 2.089 de muncitori concediati de PSA Peugeot Citroen, dupa o scadere semnificativa a vanzarilor de autovehicule in UE.

Purtatoarea de cuvant a Comisiei a subliniat ca aceasta propunere nu are legatura cu reducerile de personal anuntate recent de Peugeot. La inceputul lunii trecute, Peugeot a anuntat ca va elimina 8.000 de posturi in Franta, in principal ca urmare a inchiderii uzinei de la Aulnay incepand din 2014.

Peugeot: pierderi de 662 milioane de euro in primul semestru

Emer Traynor a informat ca, de la infiintarea sa, in 2006, EGF a acordat peste 440 milioane de euro pentru a sustine aproximativ 91.000 de muncitori din Europa.

HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
Evoluția Cifrei De Afaceri Din Comerțul Cu Ridicata Cifra de afaceri din comerțul cu ridicata (cu excepția comerțului cu autovehicule si motociclete) a scăzut, in luna ianuarie, cu 20%...
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA) a virat suma de 286.390.685,13 lei, în vederea decontării facturilor pentru 237 de obiective finanţate prin Programul...
#ajutor salariati concediati Peugeot, #Comisia Europeana ajutor Peugeot , #Concedieri