Combinatul Mechel Campia Turzii disponibilizeaza 300 de angajati

Miercuri, 20 Iunie 2012, ora 20:54
2035 citiri
Combinatul Mechel Campia Turzii disponibilizeaza 300 de angajati

Conducerea Combinatului Mechel Campia Turzii a anuntat, miercuri, Prefectura Cluj ca va disponibiliza peste 300 de persoane din cauza unor probleme generate de criza economica.

Potrivit unui comunicat de presa transmis, miercuri, de Prefectura Cluj, conducerea Mechel Campia Turzii a transmis ca daca vor exista demersuri concrete care sa ajute societatea sa treaca peste perioada de criza economica demersurile de disponibilizare pot fi oprite.

"In cursul zilei de miercuri, prefectul Ioan Vuscan a avut o intrevedere cu Sergei Fedorov, director general la Mechel Campia Turzii, si cu Ioan Pascu, liderul sindicatului din companie, in vederea gasirii unor solutii concrete pentru evitarea disponibilizarii a 308 angajati ai combinatului. In timpul discutiei, prefectul Vuscan a fost informat asupra problemelor care au condus la decizia Consiliului de Administratie de la Mechel Campia Turzii de a disponibiliza 308 angajati, insa, in acelasi timp, a primit garantia faptului ca, daca vor exista demersuri concrete care sa ajute societatea sa treaca peste perioada de criza economica, demersurile de disponibilizare pot fi oprite", se arata in documentul citat.

Prefectul Vuscan a aratat, in comunicat, ca a avut deja primele interventii pentru gasirea unei solutii in asa fel incat locurile de munca de la Campia Turzii sa fie pastrate.

"Au fost deja purtate discutii cu ministrul Muncii, Mariana Campeanu, dar si cu noul primar ales de la Campia Turzii, Radu Hanga. Masurile din perioada imediat urmatoare vor fi propunerea inaintata noului Consiliu Local Campia Turzii de trecere a terenului pe care se afla combinatul in categoria de impozitare a zonelor industriale si facilitarea de catre Prefectura Cluj a unor intalniri intre firmele care utilizeaza produse metalurgice si au lucrari in judetul Cluj si Mechel pentru a facilita realizarea unor contracte reciproc avantajoase", se precizeaza in comunicatul Prefecturii Cluj.

Conducerea Mechel Campia Turzii anuntase, in luna martie, ca va trimite in somaj 799 de persoane, incepand cu luna iunie.

Liderul sindicatului de la Mechel Campia Turzii, Ioan Pascu, declara atunci ca angajatii care vor intra in somaj vor beneficia de trei salarii compensatorii, conducerea sindicatului incercand sa negocieze obtinerea unor facilitati suplimentare.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Comisia Europeană nu este acord cu TikTok Lite, noua scorneală a gigantului tech. Temeri că minorii ar putea avea acces la conținut periculos
Comisia Europeană nu este acord cu TikTok Lite, noua scorneală a gigantului tech. Temeri că minorii ar putea avea acces la conținut periculos
Comisia Europeană a anunțat recent că va investiga programul TikTok Lite, suspectând că acesta poate avea un impact negativ asupra sănătății mintale a utilizatorilor. Programul, care...
TikTok se pregătește să lanseze o funcționalitate revoluționară. Există și un risc major pentru cei care o vor folosi
TikTok se pregătește să lanseze o funcționalitate revoluționară. Există și un risc major pentru cei care o vor folosi
TikTok se pregătește să lanseze o funcționalitate revoluționară care le va permite creatorilor să distribuie conținut video narat cu orice voce doresc, prin intermediul unei noi tehnologii...
#Mechel Campia Turzii disponibilizari, #Mechel Campia Turzii somaj, #Mechel disponibilizari , #Concedieri