Dumitru Costin (BNS): Existau si alte cai pentru reducerea cheltuielilor

Vineri, 07 Mai 2010, ora 13:52
2218 citiri
Dumitru Costin (BNS): Existau si alte cai pentru reducerea cheltuielilor

Presedintele BNS, Dumitru Costin, a declarat vineri ca existau si alte cai pentru reducerea cheltuielilor bugetare, cum ar fi externalizarea unor activitati sau concedierea salariatilor "incompetenti numiti pe criterii politice", subliniind ca BNS si alte confederatii pregatesc miscari de protest, precizeaza NewsIn.

Costin a explicat ca fiecare institutie bugetara trebuia tratata distinct, urmand sa fie redimensionate doar unele dintre ele, pentru eficientizare, si sa fie simplificate structurile ierarhice. Mai mult, a spus Costin, trebuiau identificate acele activitati care nu tin de activitatea de baza a institutiei bugetare respective, care ar fi putut fi externalizare odata cu personalul aferent, dand ca exemplu serviciile de mentenanta si curatenia.

"Existau cai pentru a atinge acest obiectiv, de reducere a cheltuielilor cu 25%. Daca nu s-ar fi ajuns la indicatorul stabilit la nivelul fiecarei institutii pe baza pasilor pe care i-am adaugat (...), atunci s-ar fi ajuns si la solutia ultima, si anume ca anumiti salariati din sistem sa plece, plecand de la principiul ultimul sosit, primul plecat, si continuand cu scoaterea din sistem a tuturor incompetentilor numiti pe criterii politice", a mai spus liderul BNS.

Costin a adaugat ca s-a constituit un comitet de criza intre cinci confederatii sindicale, pentru a stabili un pachet de contramasuri, urmand probabil si proteste.

"Ne pregatim in momentul de fata, ne organizam, sistematizam actiunile sindicale si le pregatim pentru ca in perioada imediat urmatoare, in conditiile in care nu vom gasi niste solutii corecte, rezonabile, care sa fie aplicate, nu vedem alta solutie decat miscari sindicale de protest", a conchis Dumitru Costin.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare. Cu ce specificații tehnice vin
AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare. Cu ce specificații tehnice vin
AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare, AMD Ryzen PRO Seria 8000 pentru desktop-uri și Seria 8040 pentru laptopuri. Noile procesoare sunt proiectate pentru a îmbunătăți semnificativ...
Razer se pregătește să lanseze primul mousepad de gaming cu LED-uri
Razer se pregătește să lanseze primul mousepad de gaming cu LED-uri
Compania Razer a anunțat lansarea noului mousepad de gaming Razer Firefly V2 Pro, promovat ca fiind primul din lume iluminat cu LED-uri, un accesoriu care transformă radical aspectul oricărui...
#cheltuieli proteste reducere cai concediere salariati , #Concedieri