Electroputere Craiova va concedia 150 de angajati, aproape 20% din total

Miercuri, 16 Octombrie 2013, ora 09:03
2073 citiri
Electroputere Craiova va concedia 150 de angajati, aproape 20% din total

Electroputere Craiova (EPT) va concedia in urmatoarele sase luni 150 de angajati, reprezentand aproape 20% din cei 800 de salariati pe care ii avea la finalul primului semestru.

"Incepand cu 01.10.2013 si pana pe 01.04.2014, s-a trecut la efectuarea de concedieri colective a unui numar de 150 de salariati cu respectarea procedurilor legale si a contractului colectiv de munca", se arata intr-un comunicat transmis, marti, de Electroputere Bursei de Valori Bucuresti (BVB).

Compania nu precizeaza motivele pentru care va face concedierile colective.

Electroputere a mai recurs la disponibilizari in anii anteriori, cele mai recente concedieri fiind in a doua parte a anului trecut, cand au plecat 350 de angajati.

Firma saudita Al-Arrab Contracting Company Limited a cumparat Electroputere in 2007. La acea data, Electroputere avea aproximativ 2.500 de angajati.

Anul 2000 a fost ultimul incheiat pe profit de Electroputere, de atunci compania inregistrand pierderi in valoare cumulata de peste 923 milioane lei.

Compania din Craiova a renuntat la productia de locomotive in primavara anului trecut, iar omul de afaceri Gruia Stoica a cumparat la finele anului trecut divizia de productie locomotive a Electroputere.

Uzina a ramas, astfel, cu doua divizii de productie, respectiv masini electrice rotative si transformatoare de putere, si o divizie de servicii generale.

Electroputere a consemnat in primul semestru pierderi de 29,6 milioane lei, in scadere cu 9% fata de rezultatul negativ din primele sase luni din 2012, de 32,6 milioane lei. Cifra de afaceri a scazut cu 11,9% in perioada analizata, de la 64,6 milioane lei la 56,9 milioane lei.

Cel mai recent transfer cu actiunile Electroputere a fost realizat marti, cand pretul a crescut cu 3,08%, la 0,0067 lei. La aceasta cotatie, capitalizarea Electroputere este de 2,2 milioane lei (506.000 de euro).

Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput alături de gameri profesioniști
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput alături de gameri profesioniști
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput în colaborare cu unii dintre cei mai buni jucători de esports, inclusiv Zachary „zekken” Patrone, campion și MVP al turneului...
China abandonează Rusia: Se salvează de frica SUA, după ce a primit o lovitură majoră
China abandonează Rusia: Se salvează de frica SUA, după ce a primit o lovitură majoră
Cele două națiuni, China și Rusia și-au întărit alianța, iar Xi Jinping și Vladimir Putin au făcut schimb de vizite în capitalele lor în ultimul an pentru a-și reitera angajamentul...
#Electroputere Craiova, #concedieri Electroputere Craiova, #angajati Electroputere Craiova , #Concedieri