Fara disponibilizari la Posta Romana, asigura conducerea

Joi, 28 Februarie 2013, ora 17:38
2210 citiri
Fara disponibilizari la Posta Romana, asigura conducerea

Compania Nationala Posta Romana (CNPR) nu va demara proceduri de disponibilizare, restructurare sau reducere a veniturilor angajatilor, respectand astfel prevederile acordului incheiat cu Sindicatul Lucratorilor Postali din Romania (SLPR) in septembrie 2012, se arata intr-un comunicat remis joi.

Conducerea executiva a Postei Romane considera ca pichetele de protest organizate in cursul zilei de joi de Sindicatul Lucratorilor Postali din Romania sunt lipsite de temei, la nivelul CNPR cheltuielile salariale avand o pondere de 70% din totalul cheltuielilor companiei. Pentru comparatie, la nivelul administratiilor postale europene media se situeaza la aproximativ 50% din totalul cheltuielilor.

"Asigurarea derularii normale a activitatii intr-o firma este prioritara, indiferent daca este o companie de stat sau o companie privata. Din acest punct de vedere, conducerea Postei Romane nu tolereaza absentele nemotivate de la locul de munca, indiferent de contextul in care acestea se produc", se mai spune in comunicatul citat.

Aproximativ 100 de lucratori din Compania Nationala Posta Romana (CNPR) au protestat, joi, in fata sediului institutiei din Bucuresti. Protestul s-a incheiat fara incidente la ora 11.30, actiuni similare desfasurandu-se, pe parcursul zilei, in toate judetele. La manifestarile din tara sunt asteptati, potrivit liderilor de sindicat, peste 4.000 de oameni.

Actiunile revendicative fac parte dintr-un calendar de proteste menit sa atraga atentia opiniei publice si a factorilor politici decidenti, cu privire la numeroasele probleme cu care se confrunta CNPR si angajatii acestei companii.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

The Boring Phone: dispozitivul destinat să combată dependența de smartphone-uri
The Boring Phone: dispozitivul destinat să combată dependența de smartphone-uri
HMD a anunțat lansarea unui nou model de telefon: The Boring Phone. Produsul va fi prezentat în cadrul unui eveniment la Milan Design Week, pe data de 18 aprilie. Telefonul face parte dintr-o...
Actualizarea care poate strica display-ul dispozitivele Galaxy. Răspunsul oferit de Samsung
Actualizarea care poate strica display-ul dispozitivele Galaxy. Răspunsul oferit de Samsung
În ultima perioadă, un număr ridicat de utilizatori Samsung a raportat apariția unor linii verzi pe ecranul telefoanelor lor, fenomen care pare să fi reapărut după o actualizare recentă de...
#proteste Posta Romana, #disponibilizari posta romana, #bani Posta Romana , #Concedieri