Impozitarea pensiilor, motiv de disputa intre Dinu Patriciu si Traian Basescu

Vineri, 20 Mai 2011, ora 14:30
1673 citiri
Impozitarea pensiilor, motiv de disputa intre Dinu Patriciu si Traian Basescu

Omul de afaceri Dinu Patriciu sustine ca impozitarea pensiilor si reducerea salariilor angajatilor din sectorul bugetar ar fi putut fi inlocuite de Executiv cu masuri mai eficiente si adauga ca ar fi trebuit concediati 600.000 de functionari publici, in locul celor 140.000, pentru a se putea crea resursele necesare.

Dinu Patriciu analizeaza, intr-un editorial publicat in Adevarul, situatia economica din Romania.

"Gura pacatosului adevar graieste. Mai degraba a fost o prostie faptul ca inca de la inceputul crizei ea nu a fost scazuta la 15%, asa cum au facut altii", comenteaza Patriciu declaratia lui Traian Basescu de joi ca ar fi preferat impozitarea pensiilor decat majorarea TVA.

"Concedierea din sectorul de stat nu a 140.000, ci a 600.000 de functionari ar fi creat resursele necesare. Oricum, ei, la nivel central si local, se ocupa doar de colectarea, furtul si eventual de distributia a ce mai ramane din veniturile statului", continua Patriciu.

El ironizeaza apoi FMI, sugerand ca Romania a fost tratata de catre Fond precum menajera din SUA de catre Strauss-Kahn.

"Tot astazi aflu ca, desi ne consideram originali, am urmat constiinciosi FMI-ul cu toate nazbatiile impuse. Pantoful scalciat si gaurit al domnului Jeffrey Franks este simbolic pentru politicile acestei institutii", a mai scris Dinu Patriciu.

"Viata reala inseamna milioane de oameni afectati de nepriceperea celor care guverneaza", mai afirma omul de afaceri, sugerand apoi ca nu crede nici in solutiile USL.

La final, el lasa de inteles ca solutia nu ar fi decat o noua miscare politica si lanseaza voalat un apel catre "partidele natang-liberaloide" sa contribuie la aceasta constructie.

HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
Evoluția Cifrei De Afaceri Din Comerțul Cu Ridicata Cifra de afaceri din comerțul cu ridicata (cu excepția comerțului cu autovehicule si motociclete) a scăzut, in luna ianuarie, cu 20%...
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA) a virat suma de 286.390.685,13 lei, în vederea decontării facturilor pentru 237 de obiective finanţate prin Programul...
#impozitarea pensiilor, #impozitare temporara pensiilor, #traian basescu, #pensii, #pensie, #dinu patriciu , #Concedieri