Peugeot infirma concedierea a 10.000 de salariati

Luni, 23 Aprilie 2007, ora 00:49
1255 citiri

Constructorul francez de automobile PSA Peugeot Citroen a refuzat sa confime o stire aparuta recent pe agentiile de presa internationale care informau ca producatorul auto ar avea intentia sa concedieze pana la 10.000 de salariati in Franta si la subsidiarele din alte tari, relateaza Reuters.

Publicatia financiara lunara Capital a anuntat pe pagina sa electronica, fara sa isi identifice sursele citate, ca directorul general Peugeot Christian Streiff a amanat anuntarea acestui plan pana dupa al doilea tur al elegerilor prezidentiale din Franta, care va fi organizat pe 6 mai.

Stirea publicata de Capital spune ca Streiff ar fi vorbit in cadru privat despre planul de restructurare, care ar fi pentru "supravietuirea companiei Peugeot" si ar fi adaugat ca sperase sa faca acest anunt inainte de campania electorala.

"Nu putem confirma aceasta stire, nu avem prevazut niciun plan de restructurare", a spus sambata purtatorul de cuvant Peugeot, Hugues Dufour, citat de Reuters.

Stirea a fost publicata cu cateva ore inainte de deschiderea primei runde a alegerilor prezindentiale duminica in Franta, dupa o campanie in care una dintre principalele probleme a fost cea a concedierilor, spune Reuters.

Capital spune ca Streiff ar fi acceptat sa amane anuntarea acestui plan sub presiunea exercitata de premierul francez Dominique de Villepin, dar ar fi concluzionat ca "aplicarea planului nu poate astepta pana in vara".

Un oficial de la cabinetul premierului francez a negat "categoric" stirea. "Guvernul francez nu intervine in activitatile unei companii particulare in care nu este actionar", a spus, sub anonimat, oficialul francez.

Stirea publicata pe site-ul Capital il citeaza pe Streiff care ar fi spus "in cadru privat" ca "momentul ideal pentru anuntarea concedierilor este dupa runda a doua a alegerilor prezidentiale".

Bloombiz
(Sursa: NewsIn)

Guvernul roman da cu o mana, dar ia cu doua, mai ales ca vrea sa creasca taxele din nou in 2025
Guvernul roman da cu o mana, dar ia cu doua, mai ales ca vrea sa creasca taxele din nou in 2025
Guvernul a aprobat o schema de ajutor de stat pentru activitati productive si pentru industria prelucratoare, o schema mult asteptata pentru mediul de afaceri, in valoare de 500 de milioane de...
Schimbări în topul orașelor unde trăiesc cei mai mulți miliardari. În prezent, există 3.279 de super-bogați la nivel global
Schimbări în topul orașelor unde trăiesc cei mai mulți miliardari. În prezent, există 3.279 de super-bogați la nivel global
Mumbai a devenit capitala asiatică cu cel mai mare număr de miliardari, depăşind Beijingul, potrivit unei liste a bogaţilor la nivel mondial, realizată de Hurun Research Institute, transmite...