Sony va concedia 10.000 de angajati, adica 6% din personal

Luni, 09 Aprilie 2012, ora 12:01
1475 citiri
Sony va concedia 10.000 de angajati, adica 6% din personal

Sony va concedia 10.000 de angajati, reprezentand aproximativ 6% din personalul la nivel mondial, noul director general Kazuo Hirai incercand sa readuca gigantul japonez pe profit dupa patru ani de pierderi, transmite Reuters.

Concedierile de la Sony se adauga listei de masuri luate de marile companii japoneze, de la NEC si Sumco la Daiwa Securities, pentru reducerea costurilor si regivorarea afacerilor.

Sony a mai anuntat concedieri in masa in luna decembrie a anului 2008, cand 16.000 de angajati au parasit compania din cauza efectelor crizei financiare mondiale asupra cererii de electronice.

Grupul nu a mai reusit insa sa faca profit din 2008.

Potrivit celor mai recente date, Sony are peste 168.000 de angajati.

Compania estimeaza ca a incheiat anul fiscal 2011-2012, finalizat pe 30 martie, cu o pierdere de 220 miliarde yeni (2,7 miliarde de dolari). Astfel, pierderile grupului din ultimii patru ani fiscali se ridica la 617,9 miliarde yeni, echivalentul a 7,58 miliarde de dolari la cursul de schimb actual.

Kazuo Hirai, care a preluat oficial pozitia de director general pe 1 aprilie, inlocuindu-l pe Howard Stringer, supravegheaza direct divizia de televizoare a Sony si a pregatit un plan de reorganizare a structurii gigantului japonez, cu afaceri in domeniile electronicelor de consum, media, muzica si divertisment, telecomunicatii si distributie digitala.

Cotidianul Nikkei a adauat ca Sony ar putea cere celor sapte directori generali care au administrat compania in anul fiscal incheiat in martie, inclusiv Stringer, sa returneze bonusurile.

Stringer, primul CEO non-japonez al Sony, este acum presedintele boardului executiv al companiei.

Contactati de Reuters, reprezentantii grupului au refuzat sa comenteze informatiile.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Razer se pregătește să lanseze primul mousepad de gaming cu LED-uri
Razer se pregătește să lanseze primul mousepad de gaming cu LED-uri
Compania Razer a anunțat lansarea noului mousepad de gaming Razer Firefly V2 Pro, promovat ca fiind primul din lume iluminat cu LED-uri, un accesoriu care transformă radical aspectul oricărui...
Avertisment al experților. Se va declanșa criza mondială, Armageddonul financiar: Cine o provoacă
Avertisment al experților. Se va declanșa criza mondială, Armageddonul financiar: Cine o provoacă
Lumea este astăzi un loc mai periculos decât în orice etapă de după Războiul Rece, totuși piețele sunt o imagine a unei nepreocupări nesuficiente, care se limitează la automulțumire, cu...
#Sony concedieri, #angajati Sony, #locuri de munca Sony , #Concedieri