Coface: Datornicii bugetari, mai constiinciosi

Duminica, 11 Iulie 2010, ora 23:24
1489 citiri
Coface: Datornicii bugetari, mai constiinciosi

Angajatii din sectorul bugetar sunt mai constiinciosi cand vine vorba de plata ratelor la credite, doar 12,46% dintre ei regasindu-se in baza de date a recuperatorului de creante Coface Romania in primele sase luni din acest an, arata datele companiei, citate de Newsin. 

Astfel, potrivit datelelor Coface Romania din prima jumatate a anului, din 76.693 datornici care nu si-au mai platit ratele la banci, doar 12,46% erau salariati din sectorul public, respectiv, 9.555 persoane, comparativ cu 66.706 angajati din sectorul privat (86,98%).

De asemenea, rata de recuperare a datoriilor era mai buna in cazul angajatilor la stat, de 32,94%, fata de cea inregistrata in cazul salariatilor din mediul privat, de 26,58%. In contextul macroeconomic actual, reprezentantii Coface Romania se asteapta insa la o reducere a ratei de succes a recuperarii datoriilor de la angajatii din sectorul public.

"Avand in vedere situatia economica prezenta , precum si masurile guvernamentale adoptate, ne asteptam la o crestere a creantelor restante si, din pacate la o reducere a ratei de recuperare.

In mod sigur, cei mai afectati vor fi debitorii angajati in domeniul public (institutii de stat), intrucat reducerea cu 25% a venitului va influenta capacitatea de plata.

Ne asteptam sa se apeleze din ce in ce mai mult la modalitatile de reesalonare/restructurare propuse de banci", a declarat, pentru NewsIn, coordonatorul departamentului Recuperare Creante Persoane Fizice din cadrul Coface Romania, Alexandra Rusen.

Din datele Coface Romania mai reeise ca pensionarii reprezentau 0,29% din cazurile de neplata, iar rata de recuperare a datoriilor in cazul lor era de 24,70%. Somerii insumau 0,27% din cazuri, iar rata de scucces a recuperarii banilor de la ei era de 22,78%.

Valoarea datoriilor catre banci se ridica in prima parte a anului 2010 la 17,17 milioane euro, din care 4,7 milioane euro era suma colectata. 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Apar primele investiții arabe în România. Ministrul Agriculturii: „Numai aşa vom creşte valoarea produselor româneşti!"
Apar primele investiții arabe în România. Ministrul Agriculturii: „Numai aşa vom creşte valoarea produselor româneşti!"
Nu doar companiile occidentale vin să facă bani în România, ci și arabii, mai nou. Florin Barbu, ministrul Agriculturii din partea PSD, a anunțat investițiile pe care antreprenorii din Qatar...
Audio Magic Eraser, unealta care le permite utilizatorilor să elimine zgomotele nedorite din filmări
Audio Magic Eraser, unealta care le permite utilizatorilor să elimine zgomotele nedorite din filmări
Google a lansat recent o caracteristică revoluționară numită Audio Magic Eraser, disponibilă exclusiv pe noile modele de smartphone-uri Pixel 8 și Pixel 8 Pro. Funcția este proiectată să...
#banca, #coface, #credit, #datorinici, #recuperatori , #Creante