Guvernul mizeaza pe 260 mil lei din privatizarile AVAS

Vineri, 18 Iunie 2010, ora 17:22
1363 citiri

Guvernul considera ca va obtine in 2010 din privatizarea firmelor aflate in portofoliul Autoritatii pentru Valorificarea Activelor Statului peste 260 milioane lei, de aproape 12 ori mai mult comparativ cu incasarile AVAS din privatizarile anului 2009, conform bugetului institutiei avizat de Executiv, precizeaza Mediafax.

Pentru acest an, AVAS mizeaza pe venituri totale de 395 milioane lei , din care 260,9 milioane lei din privatizare si 87 milioane lei din valorificarea activelor bancare, creantelor comerciale si a celor preluate de la Ministerul Finantelor si Casa Nationala a Asigurarilor de Sanatate.

Autoritatea estimeaza ca va incasa si dividende de 45 milioane lei.

Comparativ, anul trecut AVAS a adunat venituri totale de 152,8 milioane lei, din care 21,9 milioane lei din privatizare, in conditiile in care bugetul din 2009 prevedea realizarea unor venituri de peste patru ori mai mari, de 650 milioane lei, din care 559 milioane lei din privatizare.

Bugetul de venituri si cheltuieli aferent activitatii de privatizare si valorificare a activelor statului pe anul 2010 al AVAS a fost aprobat de Guvern in ultima sedinta, au declarat surse oficiale.

Conform documentului, cheltuielile aferente procesului de privatizare sunt estimate la 304,6 milioane lei si includ si despagubirile pentru pagubitii FNI, precum si obligatiile de plata stabilite prin titluri executorii, in suma totala de 277 milioane lei.

"Cheltuielile bugetare pot fi afectate cu sumele de plata stabilite prin titluri executorii in sarcina AVAS in temeiul OU 18/2004 privind finalizarea vanzarii unor pachete de actiuni ale Bancii Comerciale Romane catre Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare si Corporatia Financiara Internationala, precum si catre Asociatia Salariatilor Bancii Comerciale Romane. Suma estimata este de 175.000 lei", se arata in documentul aprobat de Guvern.

 

Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput alături de gameri profesioniști
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput alături de gameri profesioniști
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput în colaborare cu unii dintre cei mai buni jucători de esports, inclusiv Zachary „zekken” Patrone, campion și MVP al turneului...
China abandonează Rusia: Se salvează de frica SUA, după ce a primit o lovitură majoră
China abandonează Rusia: Se salvează de frica SUA, după ce a primit o lovitură majoră
Cele două națiuni, China și Rusia și-au întărit alianța, iar Xi Jinping și Vladimir Putin au făcut schimb de vizite în capitalele lor în ultimul an pentru a-și reitera angajamentul...
#avas, #cheltuieli, #privatizare , #Creante