Recuperatorii de datorii se asteapta la o crestere a pietei in 2012

Marti, 20 Septembrie 2011, ora 15:38
1728 citiri
Recuperatorii de datorii se asteapta la o crestere a pietei in 2012

Piata colectarii de creante va ramane anul acesta la acelasi nivel ca in 2010, de aproximativ 6,5 miliarde de lei, insa se asteaptao crestere a industriei in anul care urmeaza, conform directorul general al Kruk International, Isabela Iacob, citata de NewsIn.

"In 2011, piata ar putea ramane aproximativ la acelasi nivel ca anul trecut, sau poate cu 2-3% sub nivelul din 2010.

Pentru 2012 anticipam o revigorare, o usoara scadere a valorii portofoliilor vandute pe piata si o usoara crestere a sumei portofoliilor externalizate, pentru ca incet-incet piata de banking va reincepe sa mearga bine si angajatii bancilor vor fi orientati mai mult spre activitati de vanzare si de analiza de dosar de credit si mai putin spre activitati de colectare", a mentionat Isabela Iacob.

Aceasta a mai spus ca valoarea medie a unei creante gestionate in portofoliul Kruk International este de circa 5.000 lei. Iacob sustine ca majoritatea portofoliilor la nivelul pietei au fost vandute de catre banci, reprezentand peste 90%.

"Au vandut si companiile de telecomunicatii, dar avand in vedere faptul ca valoarea medie a unei facturi este mult mai mica, si volumul portofoliilor vandute a fost mai mic ca valoare", a mentionat seful Kruk International.

 

HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
Evoluția Cifrei De Afaceri Din Comerțul Cu Ridicata Cifra de afaceri din comerțul cu ridicata (cu excepția comerțului cu autovehicule si motociclete) a scăzut, in luna ianuarie, cu 20%...
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA) a virat suma de 286.390.685,13 lei, în vederea decontării facturilor pentru 237 de obiective finanţate prin Programul...
#creanta, #recuperare creanta, #colectare creanta, #recuperare datorie, #datornic banca, #credit , #Creante