Autoritatea pentru Restituirea Proprietatilor cauta executori. Are de recuperat 3 milioane de lei

Sambata, 06 Iulie 2013, ora 10:28
2358 citiri
Autoritatea pentru Restituirea Proprietatilor cauta executori. Are de recuperat 3 milioane de lei

Autoritatea Nationala pentru Restituirea Proprietatilor (ANRP) are de recuperat peste 3 milioane de lei, dupa ce Judecatoria Sectorului 2 a admis noua contestatii la executare, in acest scop avand nevoie de executori care accepta sa presteze servicii la onorarii minime, se arata intr-un comunicat.

Autoritatea Nationala pentru Restituirea Proprietatilor arata ca, in intervalul februarie - aprilie, Judecatoria Sectorului 2 a admis mai multe contestatii la executare si a dispus, in noua dosare, intoarcerea sumelor trase din conturile ANRP de executorii judecatoresti.

"In urma acestor sentinte, Autoritatea urmeaza sa recupereze suma de 3.070.557 lei. Ca urmare a deciziei de intoarcere a executarii, Autoritatea Nationala pentru Restituirea Proprietatilor a demarat procedura de recuperare a sumelor. In acest scop, Autoritatea a invitat Camerele Executorilor Judecatoresti din fiecare judet sa-si anunte membrii cu privire la acest demers, solicitand colaborarea cu acei executori care accepta sa presteze servicii la onorariile minimale, stabilite prin legislatia specifica", se arata in comunicatul remis vineri agentiei Mediafax.

ANPR nu vrea avocati. Ar complica situatia

ANPR precizeaza ca in acest demers nu utilizeaza servicii de avocati, pentru a nu ingreuna si mai mult situatia persoanelor care trebuie sa restituie banii trasi in mod nelegal.

"Pana la comunicarea raspunsurilor de catre Camerele teritoriale, pentru asigurarea transparentei, repartizarea cauzelor catre executoriii judecatoresti se va face in ordinea alfabetica a numelui sub care birourile acestora sunt inregistrate", se mai arata in comunicat.

De asemenea, ANRP atrage atentia persoanelor care solicita executarea silita in baza unor acte juridice care nu au valoare de titluri executorii ca pot ajunge in situatia de a fi executate, la randul lor, daca instanta decide anularea si intoarcerea executarii.

"In aceasta situatie, se va ajunge la returnarea sumelor trase, la care se adauga cheltuielile de executare, atat cele din prima faza, cat si cele din etapa returnarii", informeaza ANRP.

Potrivit sursei citate, pe langa cele noua dosare, mai exista alte 68, in care, dupa anularea executarii, instanta urmeaza sa se pronunte si asupra cererilor de intoarcere a acestor sume. Suma totala care ar putea fi recuperata in situatia in care se dispune intoarcerea sumelor executate in toate aceste dosare este de 26.353.309,79 lei. Autoritatea

Xiaomi trimite un avertisment către utilizatorii de smartphone-uri. Ce trebuie evitat
Xiaomi trimite un avertisment către utilizatorii de smartphone-uri. Ce trebuie evitat
Compania Xiaomi a emis recent un avertisment către utilizatorii săi privind riscurile asociate cu folosirea protecțiilor de ecran cu adeziv lichid UV. În ciuda popularității acestor...
De ce prețurile produselor de pe Shein și Temu sunt atât de mici. Riscurile grave la care se expun cumpărătorii
De ce prețurile produselor de pe Shein și Temu sunt atât de mici. Riscurile grave la care se expun cumpărătorii
Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) a anunțat, pe 23 aprilie, că urmează să investigheze platformele de comerț online chinezești Temu și Shein, făcând și o...
#ANPR executori, #contestatii ANPR, #recuperare datorii ANPR , #Datorii