Cinci moduri prin care iti poti distruge stabilitatea financiara

Duminica, 05 Iunie 2011, ora 23:34
1999 citiri
Cinci moduri prin care iti poti distruge stabilitatea financiara

Exista persoane care isi distrug sansele de a avea o viata linistita din punct de vedere financiar, fara sa stie asta, inca de mici. De aceea si educatia financiara trebuie sa fie o prioritate pentru parinti.

Este minunat sa reusesti sa-ti cresti profitul, sa stii sa joci la bursa si sa gasesti mereu noi moduri de a avansa in cariera. Insa, cateodata, este chiar mai important sa te concentrezi pe cealalta latura - cum sa eviti sa faci greseli majore care iti pot distruge intreg viitorul financiar.

Investopedia
a gasit cinci astfel de situatii pe care, daca le eviti, poti avea sansa la o viata linistita.

Greseala nr. 1 - sa nu-ti faci asigurari

Sa nu-ti asiguri bunurile sau sanatatea sau sa-ti faci o asigurare nepotrivita nevoilor tale este o prima greseala majora care te poate costa scump.

Mereu spunem ca nu o sa ni se intample noua nenorocirea aia sau cealalta, insa nu poti fii niciodata sigur 100% de asta. Iar cand acel lucru se intampla, totusi, si esti nevoit sa o iei de la zero, pierzi tot ceea ce ai cladit pana atunci doar pentru ca ai refuzat sa platesti o anumita suma cand ti-ai fi putut-o permite.

Luati ca exemplu inundatiile din fiecare an de la noi cand sute de familii care au locuintele in apropierea raurilor raman fara nimic, cand, daca si-ar fi facut o asigurare, ar fi putut beneficia macar de un mic ajutor ca sa o ia de la capat.

Greseala nr. 2 - cazierul

O mica greseala din tinerete te poate urmari toata viata. Ai putea avea probleme la scoala, mai apoi la angajare. De aceea parintii trebuie sa-si invete copiii ca orice actiune de-a lor are consecinte pe termen lung.

De exemplu, daca la un moment dat ai fost prins furand, mai tarziu, in cazul in care la locul de munca va fi comis un furt, tu vei deveni principalul suspect chiar daca nu ai avut nimic de-a face cu incidentul.

Greseala nr. 3 - sa nu-ti planifici familia

Un copil este o binecuvantare pentru un cuplu, insa, trecand de euforia de moment, cresterea lui costa foarte mult. De aceea, este bine ca momentul in care familia se mareste sa fie planificat dinainte.

Daca in momentul in care apare un copil in viata unui cuplu, unul dintre parinti nu are loc de munca, se poate intra intr-un cerc vicios din care cu greu mai iesi, mergand din datorie in datorie pentru a-i putea oferi celui mic tot ceea ce are nevoie.

Citeste continuarea pe Ziare.com

Subiectul despre care alianța de guvernare evită să vorbească în an electoral: „O situație mult mai gravă decât s-a anticipat”
Subiectul despre care alianța de guvernare evită să vorbească în an electoral: „O situație mult mai gravă decât s-a anticipat”
Bugetul României a ajuns într-o stare critică, avertizează din ce în ce mai mulți economiști. Sarabanda scumpirilor pe bandă rulantă, majorarea taxelor și a impozitelor reflectă cel mai...
Android 15 promite să transforme modul în care utilizatorii ascultă muzica la căști sau boxe portabile
Android 15 promite să transforme modul în care utilizatorii ascultă muzica la căști sau boxe portabile
Android 15 promite să transforme modul în care utilizatorii ascultă muzica la căști sau boxe portabile, prin introducerea unei caracteristici îmbunătățite de „partajare audio”....
#greseli financiare, #finante, #bani , #Datorii