Complexul Energetic Oltenia va recupa datoriile prin blocarea conturilor sau prin sechestru

Vineri, 08 Martie 2013, ora 17:59
2192 citiri
Complexul Energetic Oltenia va recupa datoriile prin blocarea conturilor sau prin sechestru
Foto: RTV

Complexul Energetic Oltenia (CEO) isi va recupera datoriile restante fie prin blocarea conturilor, fie prin punerea sub sechestru a anumitor capacitati ale companiilor care au datorii catre complex.

"Cu unii dintre ei suntem in instanta, le blocam conturile, inclusiv cu notiunea de terti poprit, adica blocajul la sursa, altora le punem sechestru pe anumite capacitati care ne-ar putea interesa, de exemplu, termocentrala de la Braila, care are trei grupuri, dintre care unul este modernizat si retehnologizat in anii 2003-2004, care produce in conditii de foarte buna flexibilitate si pe care am pus sechestru saptamana trecuta in contul datoriei pe care Termoelectrica o are la CEO. Datoria este de 30 de milioane de lei", a declarat Laurentiu Ciurel, managerul privat al CEO, conform Agerpres.

De asemenea, managerul CEO a anuntat ca nu exista niciun fel de intentie de a disponibiliza angajati anul acesta.

"Nu exista niciun fel de intentie de a disponibiliza in acest an personal, decat cei care, daca va fi posibil cu Legea 116, vor dori sa plece. Probabil ca din activitatea de la subteran din zona Motru, nu stiu daca toti cei aproape 400 vor accepta situatia de a li se oferi un loc de munca in alta parte si poate unii vor considera o situatie mai favorabila sa plece cu ce acorda acea lege, dar nu este o impunere din partea noastra. La ora aceasta cei 19.000 de angajati, inclusiv cei de la Craiova, care nu functioneaza la Isalnita, care in timpul asta isi fac reviziile, nu ar trebui sa aiba vreo grija la locul de munca", a precizat Ciurel intr-o conferinta de presa.

Pentru luna aprilie, care este considerata mai putin profitabila, s-a hotarat de comun acord cu sindicatele ca aproximativ 4.000 de mineri sa fie trimisi in concediu pentru o perioada de cinci zile, acesta fiind cel de-al doilea concediu de acest gen din 2013.

In acest moment CEO functioneaza cu cinci grupuri din cele 12 existente la nivelul complexului, din cauza cererii scazute de energie.

Acuzații incredibile în SUA: Tot avansul bursei americane din ultimii ani este datorat banilor publici injectați în piață de FED!
Acuzații incredibile în SUA: Tot avansul bursei americane din ultimii ani este datorat banilor publici injectați în piață de FED!
Mai mulți analiști economici din Statele Unite trag un semnal de alarmă cu privire la performanța financiară reală a companiilor americane listate pe bursă. Ei susțin că practic nu a...
Este oficial! Aplicațiile de tastatură din China permit interceptarea comunicațiilor
Este oficial! Aplicațiile de tastatură din China permit interceptarea comunicațiilor
Potrivit unei analize publicate de MIT Technology Review, aplicațiile de tastatură utilizate de vorbitorii de limba chineză prezintă vulnerabilități care facilitează interceptarea textelor...
#recuperare datorii CEO, #datorii Complex Energetic Oltenia, #disponibilizari Complex Energetic Oltenia , #Datorii