Cseke Attila: In august va fi rectificare bugetara

Vineri, 09 Iulie 2010, ora 15:52
1535 citiri
Cseke Attila: In august va fi rectificare bugetara

Ministrul Sanatatii, Cseke Attila, a declarat, vineri, la Sibiu, ca in luna august va fi, cel mai probabil, o rectificare bugetara, ocazie cu care Guvernul va prevedea suma de 170 de milioane de euro pentru plata datoriilor spitalelor, informeaza Mediafax.

Ministrul Sanatatii le-a dat, vineri, asigurari consilierilor judeteni din Sibiu, chemati sa aprobe preluarea spitalelor din judet, ca Guvernul si Ministerul Sanatatii vor achita, in termenul legal de 90 de zile, datoriile spitalelor din tara.

"Eu pot sa va spun ca mai mult ca sigur rectificarea bugetara va avea loc in august si la acea rectificare sumele pe care noi le-am trecut acolo, 170 de milioane de euro, la nivel national, este un efort al statului.

Spre mirarea mea este vorba inclusiv de datorii din 2005.

In nicio iesire publica nu am vorbit despre mostenire.

Am preluat o activitate si cand o predau vreau sa o predau mai bine.

Nu vorbesc despre ce au facut altii, nu vorbesc despre cei care au tot povestit despre descentralizare si nu prea au facut nimic.

Noi avem asumata obligatia ca prin lege aceste datorii sa fie platite in 90 de zile si ne vom asuma aceasta obligatie.

La prima rectificare bugetara, suma va fi transmisa prin Ministerul Sanatatii catre Casele de Asigurari de Sanatate pentru ca ele platesc sumele respective", le-a spus Cseke Attila consilierilor judeteni din Sibiu.

Acesta le-a explicat ca finantarea sistemului sanitar, practic, nu se schimba, iar autoritatile locale nu vor fi nevoite sa dea bani.

"Finantarea unui spital, cum este ea construita, nu se schimba in niciun fel.

In niciun text din pachetul de descentralizare nu se prevede obligatia autoritatii locale in finantarea unui spital.

Eu sper ca se va intampla si eu voi saluta acest lucru, dar responsabilitate financiara nu exista.

Din acest punct de vedere descentralizarea este putin atipica.

Nu prevede transferul tuturor sumelor cu care se finanteaza un spital la autoritatea locala si acel contract care este in vigoare intre spital si CJAS este in vigoare si va functiona si anul viitor", a afirmat Cseke.

In pofida asigurarilor ministrului Sanatatii ca datoriile se vor achita, consilierii judeteni din Sibiu au respins, vineri, preluarea spitalelor pana la stabilirea exacta a cuantumului datoriilor.

Spitalul Clinic Judetean Sibiu are datorii de 19 milioane de lei, aproape 4 milioane de lei fiind restantieri incepand cu 2005, sume care nu sunt clar prevazute pentru achitare de catre Ministerul Sanatatii in acest an.

Ministrul Cseke Attila a participat, vineri, la sedinta Consiliului Judetean Sibiu, in care s-a pus in discutie preluarea celor trei spitale de interes judetean: Spitalul Clinic Judetean de Urgenta Sibiu, Spitalul de Pneumoftiziologie si Spitalul de Neuropsihiatrie. 

Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă, Directorul Financiar al ONE United Properties, a participat la cea de-a treia ediție a Quarterly Report, din 6 martie, eveniment marca Ziare.com, alături de partenerul principal...
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Peste 80 din cei 186 de angajaţi ai combinatului de alumină Alum SA din Tulcea vor rămâne fără locuri de muncă, începând de luni, a anunţat, joi, 28 martie, subprefectul judeţului...
#cseke, # attila, # rectificare, # bugetara , #Datorii