Cum pot lichida firma proprie?

Miercuri, 28 Octombrie 2009, ora 11:52
3835 citiri
Cum pot lichida firma proprie?

"Legea romana reglementeaza doua tipuri de lichidare: lichidarea voluntara a unei societati din vointa asociatilor ei si lichidarea judiciara. Aceasta se face prin intermediul tribunalului si se desfasoara sub supravegherea judecatorului sindic, in interesul creditorilor" spune Andreea Mazilu, avocat in Baroul Bucuresti, pentru B2B Guide.

O conditie obligatorie este ca societatea sa nu inregistreze niciun fel de datorie.

Decizia asociatilor trebuie sa fie exprimata sub forma unei hotarari AGA, ce se inregistreaza la Registrul Comertului si se publica in Monitorul Oficial.

Lichidarea judiciara poate fi numita, pe scurt, falimentul companiei. Este o lichidare fortata, la care se ajunge in momentul in care firma a acumulat multe datorii.

Legea 85/2006, care reglementeaza aceasta procedura, prevede conditiile pe care trebuie sa le indepineasca un agent economic.

Orice creditor, care are o creanta certa, lichida si exigibila, mai veche de 30 de zile, se poate adresa tribunalului cu o cerere pentru deschiderea procedurii de insolventa, pentru a recupera aceasta creanta. Dupa ultimele modificari, cuantumul createi a ajuns la 30.000 RON.

Vezi si De ce sa apelam la coaching?

         De ce avem nevoie de consultanta?

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Audio Magic Eraser, unealta care le permite utilizatorilor să elimine zgomotele nedorite din filmări
Audio Magic Eraser, unealta care le permite utilizatorilor să elimine zgomotele nedorite din filmări
Google a lansat recent o caracteristică revoluționară numită Audio Magic Eraser, disponibilă exclusiv pe noile modele de smartphone-uri Pixel 8 și Pixel 8 Pro. Funcția este proiectată să...
”România nu este oaia neagră a Europei”. Un fost ministru de Finanțe descrie poziția țării noastre în relație cu marile deficite globale VIDEO
Discuțiile despre deficitul bugetar ridicat și procedura de deficit excesiv în care se află țara noastră încă din 2019 a acaparat dialogul public, dar prea puțin ne aplecăm asupra...
#datorie, #faliment, #lichidare, #societate, #tribunal , #Datorii