Cum sa scapi de datorii in 2011

Duminica, 16 Ianuarie 2011, ora 23:57
1849 citiri
Cum sa scapi de datorii in 2011

Criza nu a fost blanda si multi oameni au acumulat datorii pentru a putea supravietui in 2010, asa ca principalul tel in 2011 este sa scape de ele.

Daca simti ca datoriile te sufoca si ca orice ai face nu o sa scapi niciodata de ele, linisteste-te si reevalueaza situatia. Nu trebuie sa te gandesti ca oricat ai castiga niciodata nu o sa poti sa ai destui bani ca sa le acoperi pe toate, pentru ca nu trebuie sa la platesti deodata.

Ia totul pas cu pas si urmeaza sfaturile puse la dispozitie de Forbes.

Cum sa incepi

Intai trebuie sa admiti ca datoriile nu sunt un lucru banal, cu care oricine se confrunta. Sunt o problema de care trebuie sa scapi.

Asa ca aduna-ti toate datoriile, pentru a obtine o suma care cu siguranta te va speria.

Apoi este momentul prioritizarii. Stabileste ce trebuie platit imediat si fa-ti un calendar al platilor de care trebuie sa te tii orice ar fi.

Si, cel mai important, odata ce ai inceput sa elimini din datorii, trebuie sa faci orice iti sta in putere pentru a nu face altele.

Refinantarea

Daca pe langa datorii fizice mai ai si credite si, mai ales, carduri de credit, verifica-ti extractele de cont si vezi cat platesti in plus fata de ce ai imprumutat.

Totul, de la comisioane de administrare la dobanzi, iti va dubla suma imprumutata.

Asa ca incepe sa cauti solutii. Refinantarea este o alternativa, multe banci avand oferte bune. Chiar daca e posibil sa ti se mareasca perioada in care platesti, strange toate creditele intr-unul singur.

S-ar putea sa ajungi chiar sa dai mai putin si vei economisi si timp, ne mai fiind nevoie sa alergi pe la toate bancile pentru a-ti achita ratele.

Citeste continuarea pe Ziare.com

HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
Evoluția Cifrei De Afaceri Din Comerțul Cu Ridicata Cifra de afaceri din comerțul cu ridicata (cu excepția comerțului cu autovehicule si motociclete) a scăzut, in luna ianuarie, cu 20%...
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA) a virat suma de 286.390.685,13 lei, în vederea decontării facturilor pentru 237 de obiective finanţate prin Programul...
#datorii, #criza, #refinantare, #bani , #Datorii