Dolarul incearca sa castige teren dupa o scadere record

Joi, 19 Martie 2009, ora 15:20
1946 citiri
Dolarul incearca sa castige teren dupa o scadere record

Dolarul s-a apreciat usor joi in fata euro, dupa ce a inregistrat anterior cea mai abrupta scadere din 1985 intr-o sedinta, in contextul in care Federal Reserve, banca centrala americana, a anuntat ca va cumpara datorii pe termen lung prin tiparirea efectiva de bani, relateaza Reuters.

Indicele dolarului, care masoara performanta acestuia in fata unui cos de sase valute principale, a scazut cu 0,1%, la 84,087 puncte, dupa ce scazuse cu 3% in timpul sedintei de miercuri, cea mai mare scadere intr-o zi din cel putin ultimii 25 de ani.

Moneda europeana s-a depreciat in fata dolarului, dupa ce urcase cu 3,8% miercuri, cea mai mare crestere intr-o zi de cand a fost intrdusa, in 1999. Euro atinsese cel mai mare nivel din ultimele doua luni, de 1,3536 dolari, pe platforma de tranzactionare EBS, la inceputul sesiunii globale.

Ultima data, moneda se depreciase cu 0,1%, la 1,3487 dolari. Lira sterlina s-a apreciat pana la cel mai mare nivel din ultimele trei saptamani, la 1,4349 dolari, in timp ce dolarul s-a depreciat in fata yenului cu 0,3%, la 95,57 yeni, dupa ce pierduse aproape 3% in timpul sedintei de miercuri.

Comitetul de politica monetara al bancii centrale americane, Federal Reserve (Fed), a decis miercuri sa mentina dobanda cheie la nivelul cuprins intre 0% si 0,25% si a anuntat ca va cumpara active suplimentare de pana la 750 miliarde dolari, potrivit unui comunicat al Fed.

Banca centrala americana a precizat ca anticipeaza ca dobanda cheie va fi mentinuta la niveluri "exceptional de scazute" pentru o perioada indelungata.

Intr-o miscare surprinzatoare, Fed a precizat ca va cumpara titluri de stat americane pe termen lung de pana la 300 miliarde dolari in urmatoarele sase luni, pentru a contribui la ameliorarea conditiilor de pe pietele private de creditare.

Polestar Phone, primul smartphone dedicat posesorilor de mașini electrice? Ce știe să facă
Polestar Phone, primul smartphone dedicat posesorilor de mașini electrice? Ce știe să facă
Polestar, producătorul suedez de mașini electrice, a intrat pe piața dispozitivelor mobile lansând Polestar Phone, un smartphone conceput special pentru posesorii de mașini electrice....
Meta oferă acces la sistemul de operare Horizon OS
Meta oferă acces la sistemul de operare Horizon OS
Meta a anunțat recent că va oferi acces la sistemul de operare Horizon OS, utilizat pe căștile de realitate virtuală Meta Quest, pentru producătorii terți de hardware, precum ASUS și...
#dolar, #federal, #reserve, #scadere , #Datorii