Europcar, retrogradata de S&P

Joi, 19 Ianuarie 2012, ora 20:24
1915 citiri
Europcar, retrogradata de S&P

Agentia de rating, Standard & Poor's (S&P) a retrogradat compania de inchirieri auto, Europcar, detinuta de societatea franceza de investitii Eurazeo, pe fondul ingrijorarilor privind refinantarea datoriei sale.

S&P a retrogradat compania Europcar de la B+ la B cu perspectiva negativa, mentionand ca vanzarile si profitabilitatea grupului nu au crescut conform asteptarilor si ca perspectivele pentru 2012 nu sunt deloc pozitive, scrie Reuters.com.

"Perspectiva negativa reflecta in principal riscul de executare, in legatura cu refinantarea datoriilor, care vor ajunge la data scadenta in urmatoarele 16 luni", a precizat agentia intr-un comunicat.

Contactat de Reuters, purtatorul de cuvant al Eurazeo, compania ce detine Europcar, a precizat ca Europcar ar trebui sa refinanteze flota sa de masini din Anglia, in decembrie 2012, cu 500 de milioane de euro si sa plateasca o datorie de 425 de milioane de dolari, in mai 2013.

Europcar este o companie de inchirieri auto prezenta in 162 de tari de pe integul mapamond cu o flota de peste 200.000 de vehicule si peste 10 milioane de contracte de inchiriere pe an.

In Romania, compania este prezenta in cinci orase, Cluj, Constanta, Timisoara, Sibiu si Bucuresti, unde ofera servicii de inchirieri auto.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Audio Magic Eraser, unealta care le permite utilizatorilor să elimine zgomotele nedorite din filmări
Audio Magic Eraser, unealta care le permite utilizatorilor să elimine zgomotele nedorite din filmări
Google a lansat recent o caracteristică revoluționară numită Audio Magic Eraser, disponibilă exclusiv pe noile modele de smartphone-uri Pixel 8 și Pixel 8 Pro. Funcția este proiectată să...
”România nu este oaia neagră a Europei”. Un fost ministru de Finanțe descrie poziția țării noastre în relație cu marile deficite globale VIDEO
Discuțiile despre deficitul bugetar ridicat și procedura de deficit excesiv în care se află țara noastră încă din 2019 a acaparat dialogul public, dar prea puțin ne aplecăm asupra...
#Europcar, #datorii Europcar, #retrogradari Standard and Poors , #Datorii