Lipsa precipitatiilor nu a afectat productia de energie a Hidroelectrica

Duminica, 26 Ianuarie 2014, ora 14:15
2047 citiri
Lipsa precipitatiilor nu a afectat productia de energie a Hidroelectrica

Lipsa precipitatiilor din ultimele luni nu a afectat productia de energie a Hidroelectrica, datorita rezervelor mari din lacuri si a dimensionarii corespunzatoare a contractelor comerciale, au declarat reprezentantii companiei.

"Nivelul hidrologic al fluviului Dunarea si al raurilor interioare nu afecteaza productia de energie electrica a Hidroelectrica, aceasta atat datorita rezervei mari din marile amenajari, cat si a dimensionarii corespunzatoare a contractelor comerciale", se arata in documentul Hidroelectrica.

Potrivit oficialilor companiei, gradul de umplere a lacurilor era, la data de 8 ianuarie 2014, de 73,4%.

"Mentionam ca media gradului de umplere, la 31 ianuarie, a ultimilor 17 ani, este 50,1%. Nivelul in lacurile de acumulare, la sfarsitul lunii decembrie, a depasit cu mult media gradului de umplere pentru luna decembrie a ultimilor 17 ani, care este de 57,4%", mai spun reprezentantii producatorului de energie.

Acestia au adaugat ca, in noiembrie 2013, compania a produs 1,077 TWh, fata de 1,147 TWh in aceeasi luna din 2012.

De asemenea, in decembrie 2013, productia a fost de 0,816 TWh, comparativ cu 0,855 TWh in 2012.

Vineri, Remus Borza, presedinte al Consiliului de Supraveghere al Hidroelectrica pana in decembrie 2013, a declarat ca Hidroelectrica a produs anul trecut 14,5 TWh, mai mult decat productia de 13 TWh, care fusese planificata.

"Se spune ca 2013 a fost un an hidrologic bun, insa nu este asa, nu se reflecta acest lucru in productia Hidroelectrica. Productia medie intr-un an hidrologic normal este 17,6 TWh. Chiar si asa, compania a reusit sa obtina anul trecut un profit de peste 900 de milioane de lei, adica 200 de milioane de euro, care este un profit-record, cat profitul cumulat din ultimii zece ani', a adaugat Borza.

Hidroelectrica, lider in productia de energie electrica

Hidroelectrica este cel mai mare si cel mai ieftin producator de energie de stat. Ministerul Economiei, prin Departamentul pentru Energie, detine 80% din actiuni, iar Fondul Proprietatea are 20% din titluri.

Hidroelectrica este de asemenea si principalul furnizor de servicii tehnologice necesare in Sistemul Energetic National, fiind o companie vitala pentru un sector strategic, cu implicatii in siguranta nationala. In 2012 a fost inclusa pe locul 7 in topul celor mai valoroase 100 de companii din Romania.

Societatea este administrata in sistem dualist, de un Consiliul de Supraveghere format din 7 membri si un Directorat format din 5 membri.

Guvernul are in plan listarea la bursa a Hidroelectrica in vara acestui an.

Pentru listarea Hidroelectrica se bat mai toti colosii americani si Deutsche Bank, Castigatorul se va alege dintre consortiile din care fac parte JP Morgan, Goldman Sachs, Citigroup si Morgan Stanley si Deutsche Bank. JP Morgan s-a aliat cu Societe Generale si BRD.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Mark Zuckerberg anunță o schimbare majoră în aplicațiile WhatsApp, Facebook și Instagram
Mark Zuckerberg anunță o schimbare majoră în aplicațiile WhatsApp, Facebook și Instagram
Mark Zuckerberg, fondatorul Facebook, a anunțat recent o actualizare majoră în toate platformele sociale ale companiei Meta, inclusiv WhatsApp, Facebook, Instagram și Facebook Messenger....
Dotare obligatorie pentru o categorie de operatori economici. Riscă amenzi de până la 10.000 de lei sau suspendarea activității în caz contrar
Dotare obligatorie pentru o categorie de operatori economici. Riscă amenzi de până la 10.000 de lei sau suspendarea activității în caz contrar
Operatorii economici care nu vor respecta obligaţia de a asigura dotarea automatelor comerciale cu aparate de marcat electronice fiscale (AMEF), în vederea transmiterii datelor fiscale către...
#productie energie, #energie hidroelectrica Romania, #energie electrica Romania , #Datorii