Noul CEO al BlackBerry vede profit in 2016 si este increzator ca grupul va supravietui

Luni, 23 Decembrie 2013, ora 09:39
1601 citiri
Noul CEO al BlackBerry vede profit in 2016 si este increzator ca grupul va supravietui

BlackBerry va deveni profitabila pana in 2016, in principal datorita noului parteneriat cu grupul Foxconn, care va ajuta producatorul canadian de smartphone-uri sa-si creasca vanzarile, considera CEO-ul interimar al companiei, John Chen.

"Trebuie sa vedem crestere pana in 2016. Nu se poate numai cu reduceri de costuri si alte masuri de acest gen, insa am facut progrese si in aceasta privinta", a declarat Chen, numit in noiembrie la conducerea BlackBerry, citat de CNBC.

BlackBerry a anuntat vineri semnarea unui parteneriat pe cinci ani cu grupul Foxconn, inregistrat in Taiwan.

Cele doua compani vor dezvolta si produce telefoane mobile, primul rezultat al parteneriatului fiind un telefon low-cost destinat Indoneziei si altor piete emergente.

Actiunile BlackBerry au crescut vineri cu aproape 17%, investitorii salutand parteneriatul cu Foxconn in pofida pierderilor uriase anuntate de compania canadiana.

BlackBerry a inregistrat o pierdere de 4,4 miliarde de dolari in trimestrul al treilea, in timp ce veniturile s-au injmatatit, la 1,2 miliarde de dolari. Pierderea a fost generata in principal de deprecierea unor active si costuri de inventar.

"Cel mai important lucru pe care l-am observat a fost ca volumul vanzarilor de telefoane este in scadere, in timp ce costurile fixe sunt prea ridicate. Foxconn are capacitatea de a trage costurile in jos, iar noi vom furniza software", a afirmat Chen pentru CNBC.

El a precizat ca firma canaidana se va focusa in continuare pe produse destinate companiilor si guvernelor si servicii software.

Intr-o scrisoare deschisa transmisa recent clientilor, Chen a afirmat ca BlackBerry supravietuieste, iar discutiile despre decaderea companiei sunt "foarte exagerate".

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

7 cursuri de formare profesională pentru antreprenori determinați să obțină succes
7 cursuri de formare profesională pentru antreprenori determinați să obțină succes
Un antreprenor de succes este un antreprenor atent la detalii, care prețuiește calitatea mai mult ca orice în businessul său și care învață de fiecare dată ceva nou, indiferent că se...
Avantajele unei tabere internaționale pentru copii
Avantajele unei tabere internaționale pentru copii
În calitate de părinte, poate v-ați pus de multe ori întrebarea – care este tabăra cea mai potrivită pentru fiul meu de 12 ani? Dar pentru fiica mea de 10 ani? Taberele pentru juniori sunt...
#John Chen Blackberry, #CEO blackberry, #blackberry rezultate financiare , #Datorii