Operatorii de transport cer MTI plata datoriilor

Miercuri, 25 Noiembrie 2009, ora 15:06
1469 citiri
Operatorii de transport cer MTI plata datoriilor

Membrii Federatiei Operatorilor Romani de Transport si-ar putea opri activitatea la nivel national daca, dupa intalnirea de miercuri cu reprezentantii Ministerului Transporturilor si Infrastructurii (MTI), nu vor primi o certitudine de plata aferenta datoriilor MTI fata de transportatori, informeaza NewsIn.

Astfel, delegatia nationala a Federatiei Operatorilor Romani de Transport (FORT) se intalneste miercuri cu secretarul de stat Eusebiu Pistru pentru a discuta problema datoriilor MTI catre operatorii de transport.

"Daca nici aceasta discutie nu se finalizeaza cu o certitudine de plata aferenta acestor datorii, FORT considera inevitabila oprirea activitatii la nivel national", se arata intr-un comunicat al Federatiei Operatorilor Romani de Transport.

Din cauza datoriilor aferente deconturilor, Consiliul National al Transportatorilor Rutieri de Persoane din Federatia Patronala a Operatorilor Romani de Transport - FORT a anuntat la inceputul lunii ca, incepand din 16 noiembrie 2009, pensionarii si veteranii vor achita tariful integral pentru toate cursele regulate judetene si interjudetene efectuate de transportatorii de persoane.

Potrivit FORT, operatorii de transport persoane in trafic judetean si interjudetean nu au mai primit bani pentru deconturi de la inceputul lunii noiembrie si pana in prezent.

De asemenea, transportatorii sustin ca nu mai au bani pentru plata carburantului, anvelopelor, ratelor la leasing, iar datoria statului fata de operatorii de transport persoane de la nivel national, aferenta deconturilor pentru categoriile defavorizate, se ridica la peste 100 de milioane lei.

Potrivit FORT, federatia a inceput din luna iunie discutiile cu MTI si Ministerul Finantelor Publice, "solicitand inclusiv compensarea acestor datorii intr-o formula care avantaja bugetul de stat si elimina in parte si presiunea suportata de transportatori, insa nici aceasta varianta nu a capatat raspuns". 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus a introdus pe piață o nouă tabletă, OnePlus Pad Go, o versiune mai accesibilă a modelului OnePlus Pad. Cu un preț de pornire de aproximativ 230 EUR în Europa, tableta promite să...
Microsoft vrea să introducă reclame în Windows 11. Cum pot fi dezactivate
Microsoft vrea să introducă reclame în Windows 11. Cum pot fi dezactivate
Microsoft vrea să introducă reclame în meniul de Start al Windows 11, conform informațiilor oferit de utilizatorii beta din Statele Unite. Experimentul se aliniază practicii companiei de a...
#operatori, # transport, # mti, # plata, # datorii , #Datorii