OTE si-ar putea vinde subsidiara din Bulgaria, din cauza datoriilor

Luni, 25 Iunie 2012, ora 20:12
1515 citiri
OTE si-ar putea vinde subsidiara din Bulgaria, din cauza datoriilor

Grupului elen de telecomunicatii Hellenic Telecommunications Organisation SA (OTE), proprietarul Romtelecom, este interesat de vanzarea subsidiarei sale de telefonie mobila din Bulgaria, Globul, pentru a-si asigura serviciul datoriei, informeaza un articol publicat in cotidianul elen Capital.

Globul este al doilea mare operator de telefonie mobila din Grecia cu 4,3 milioane utilizatori.

Posibila vanzarea a Globul "face parte din strategia de refinantare a unor datorii in valoare de 3,4 miliarde de euro care ajung la maturitate in urmatorii doi ani", a declarat biroul de presa al OTE pentru publicatia elena.

Capital sustine ca boardul OTE a luat deja decizia de a vinde Globul in urma cu cateva zile si a angajat banca americana Citigroup pentru a o ajuta la intermedierea tranzactiei. Printre companiile interesate de Globul se numara Turkcell, Vodafone si Orange.

Hellenic Telecommunications Organization SA, OTE, este controlata in proportie de 40% de grupul german Deutsche Telekom. La randul sau, OTE detine 54,01% din Romtelecom. Divizia sa de telefonie mobila, Cosmote, este prezenta pe piata romaneasca prin Cosmote Romania, societate detinuta de grupul OTE, prin Romtelecom (30% din actiuni) si Cosmote Grecia (70% din titluri).

HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
Evoluția Cifrei De Afaceri Din Comerțul Cu Ridicata Cifra de afaceri din comerțul cu ridicata (cu excepția comerțului cu autovehicule si motociclete) a scăzut, in luna ianuarie, cu 20%...
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA) a virat suma de 286.390.685,13 lei, în vederea decontării facturilor pentru 237 de obiective finanţate prin Programul...
#OTE vanzare Globul, #vanzare Globul Bulgaria, #OTE datorii , #Datorii