Sechestru pe masini si conturi blocate la Regia Autonoma pentru Activitati Nucleare - surse

Luni, 03 Iunie 2013, ora 13:27
2220 citiri
Sechestru pe masini si conturi blocate la Regia Autonoma pentru Activitati Nucleare - surse

Un executor judecatoresc impreuna cu un avocat al unui furnizor de servicii al Regiei Autonome pentru Activitati Nucleare (RAAN) au venit, luni dimineata, la sediul central al institutiei din Drobeta Turnu Severin, pentru a pune sechestru pe mai multe masini, in contul unor datorii ale regiei.

Potrivit unor surse din cadrul regiei, ar fi vorba despre sase autoturisme care apartin RAAN si care au fost scoase in spatele institutiei pentru a fi ridicate in contul datoriei, la fata locului aflandu-se mai multi agenti de paza, dar si jandarmi care asteapta ca masinile sa fie ridicate in siguranta.

De asemenea, conform surselor citate, va fi pus sechestru, luni, si pe doua locomotive ale regiei, in contul unei datorii totale de 1,3 milioane de lei catre diversi furnizori.

La ora transmiterii acestei stiri, executorul judecatoresc si avocatul firmei care executa silit regia sunt in negocieri cu conducerea institutiei.

Liderul de sindicat al platformei Romag Prod, Florin Rogobete, a declarat corespondentului Mediafax ca au fost blocate conturile regiei, iar cei aproximativ 2.700 de angajati ai platformelor RAAN nu si-au primit salariile pentru luna aprilie, care ar fi trebuit achitate in 25 mai.

Liderul de sindicat a afirmat ca in urma unei discutii pe care a avut-o miercuri, 29 mai, cu directorul general al RAAN, Dan Andrusca, acesta a promis ca salariile vor fi platite in decurs de o saptamana.

Liderul de sindicat a mai spus ca daca nu vor fi achitate salariile in termenul promis, respectiv pana miercuri, 5 iunie, salariatii vor declansa proteste.

Conform sursei citate, motivul principal pentru care salariile nu au fost achitate este acela ca Guvernul nu a achitat contravaloarea cantitatii de apa grea produsa pe platforma Romag Prod din cadrul RAAN.

Miercuri, 29 mai, conducerea regiei a fost schimbata, in locul directorului general al RAAN Marius Preda fiind numit Dan Andrusca, consilier al ministrului Constantin Nita.

Premierul Victor Ponta declara, la sfarsitul lunii martie, ca Regia Autonoma pentru Activitati Nucleare (RAAN) din Drobeta Turnu Severin este "una dintre cele mai dificile probleme mostenite din trecut", sustinand ca in prezent "grija" autoritatilor sunt angajatii, care insa nu vor putea fi mentinuti toti.

HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
Evoluția Cifrei De Afaceri Din Comerțul Cu Ridicata Cifra de afaceri din comerțul cu ridicata (cu excepția comerțului cu autovehicule si motociclete) a scăzut, in luna ianuarie, cu 20%...
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA) a virat suma de 286.390.685,13 lei, în vederea decontării facturilor pentru 237 de obiective finanţate prin Programul...
#sechestru masini RAAN, #blocare conturi RAAN, #sechestru Regia Activitati Nucleare, #datorii Regia Activitati Nucleare , #Datorii