Cea mai bogata familie din Italia va incasa dividende in valoare de 642 milioane de euro de la Nutella

Joi, 23 Ianuarie 2020, ora 10:07
6644 citiri
Cea mai bogata familie din Italia va incasa dividende in valoare de 642 milioane de euro de la Nutella
Foto: Pixabay

Familia italiana Ferrero, care se afla in spatele producatorului cremei de ciocolata Nutella, urmeaza sa primeasca dividende in valoare de 642 milioane de euro, in conditiile in care firma a realizat un profit net de 928,6 milioane de euro in anul fiscal incheiat in luna august 2019, in crestere cu peste 25% fata de anul fiscal precedent, arata documentele trimise catre organismele de reglementare, transmite Bloomberg.

Plati de asemenea amploare au ajutat familia Ferrero sa ajunga pe locul 25 in topul celor mai bogate familii din lume, potrivit Bloomberg Billionaires Index. Analistii subliniaza ca, in ultimul deceniu, averea unor familii de multimiliardari precum Walton, Koch sau Wertheimer a crescut in mod exploziv. De exemplu, in aceasta perioada, familia Ferrero a incasat dividende in valoare de peste doua miliarde de euro.

Aceasta in conditiile in care profiturile realizate de compania care produce crema de ciocolata Nutella s-au dublat dupa 2008. Firma a declansat o campanie de achizitii pentru a-si creste prezenta pe piata din SUA si a-si extinde gama de produse. In 2018, Ferrero a preluat divizia de dulciuri din SUA a grupului elvetian Nestle SA pentru 2,8 miliarde dolari si anul trecut a finalizat achizitia diviziei de biscuiti a Kellogg Co. pentru 1,3 miliarde dolari.

Averea familiei Ferrero isi are radacinile intr-o patiserie de familie din nordul Italiei care folosea alune pentru a inmulti crema de cacao. Treptat a devenit o firma producatoare de dulciuri, deschizand facilitati de productie si birouri peste hotare dupa cel de-al doilea razboi mondial. In anii 1960, compania a lansat marcile Nutella si Kinder Chocolate iar ulterior a lansat produse precum bomboanele Tic Tac si Ferrero Rocher.

In prezent, membrii familiei Ferrero isi gestioneaza afacerile evaluate la 32,4 miliarde dolari prin intermediul holdingului Fedesa cu sediul in Monaco. Giovanni Ferrero, nepotul fondatorului Pietro, detine un pachet de control in compania holding, la care este si presedinte.

Aparate de îngrijire personală utile pentru domni: iată ce să nu îți lipsească
Aparate de îngrijire personală utile pentru domni: iată ce să nu îți lipsească
Îngrijirea personală este un subiect ce ar trebui să privească orice persoană. De multe ori, este asociată doar cu doamnele și domnișoarele, însă și bărbații au la fel de mare nevoie...
3 provocări pentru cultivatorii de triticale și cum le faci față cu ajutorul tehnologiilor moderne, în noul sezon
3 provocări pentru cultivatorii de triticale și cum le faci față cu ajutorul tehnologiilor moderne, în noul sezon
Obținerea unei culturi sustenabile, cu randament ridicat, este un proces provocator din cauza diverșilor factori care pot influența triticalele: condițiile meteo și de sol, dezvoltarea...
#profit Nutella 2019, #profit Ferrero 2019 , #Dividende