Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Conpet vrea sa plateasca dividende de 70 mil. de lei

Conpet vrea sa plateasca dividende de 70 mil. de lei


Conducerea Conpet Ploiesti (COTE) propune actionarilor distribuirea de dividende de 70 mil. de lei din rezerve si profitul obtinut in 2011, dand astfel partial curs unei solicitari de anul trecut a Fondului Proprietatea.

"Dividendul brut propus din rezervele distribuibile se va cumula cu cel rezultat din profitul net aferent anului 2011", se arata intr-un comunicat al companiei transmis miercuri Bursei de Valori Bucuresti (BVB).

Propunerea va fi discutata in Adunarea Generala a Actionarilor (AGA) programata pentru 27 aprilie.

Dividendul brut propus este de 8,08 lei pe actiune. Anul trecut Conpet a inregistrat un profit net de 28,5 milioane de lei.

In urma cu an Fondul Proprietatea (FP), actionar minoritar al companiei a solicitat distribuirea sumei de 70 milioane lei din rezervele companiei sub forma de dividende, pe langa suma deja propusa de conducerea societatii, de 34,8 milioane lei.

Conpet administreaza sistemul national de transport al produselor petroliere.

Compania este controlata de stat, prin Ministerul Economiei, care detine 58,7% din actiuni. Fondul Proprietatea are o participatie 20,05% din titluri, in timp ce mai multi actionari cumuleaza 21,2% din capital.

Actiunile Conpet se tranzactioneaza miercuri la BVB la pretul de 34,7 lei, in urcare cu 2,06%. Conpet are o capitalizare de 300,4 milioane lei (68,7 milioane de euro).

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Mediafax
Articol citit de 1256 ori