Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Loteria Nationala ar putea redistribui profitul ca dividend

Loteria Nationala ar putea redistribui profitul ca dividend


Compania Nationala Loteria Romana ar putea redistribui ca dividend profitul din 2011 repartizat ca sursa proprie de finantare si neutilizat, potrivit unui proiect publicat de Ministerul Finantelor Publice.

"Prin derogare de la prevederile din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr.195/2001 privind repartizarea profitului (...), se repartizeaza in proportie de 85% sub forma de dividende si 15% la alte rezerve constituind sursa proprie de finantare", se precizaeza intr-un proiect privind reglementarea unor masuri fiscal-bugetare publicat pe site-ul Ministerului Finantelor Publice.

Potrivit notei de fundamentare a proiectului, Compania Nationala Loteria Romana nu repartizeaza dividende, masurile de natura legislativa avute in vedere fiind "imperios necesare".

Loteria Romana este societate comerciala pe actiuni cu capital integral de stat. In prezent, repartizarea profitului net se face prin derogare de la prevederile Ordonantei Guvernului nr. 64/2001 privind repartizarea profitului la societatile nationale, companiile nationale si societatile comerciale cu capital integral sau majoritar de stat, precum si la regiile autonome.

Dan Alexandru Ghita, General Manager al Loteriei Romane, a precizat ca in 2011 s-a inregistrat un profit net de 28 de milioane de euro si venituri de 300 de milioane de euro, conditii in care rata profitului, de 8,75%, a fost foarte mica.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: NewsIn
Articol citit de 1397 ori