Alitalia trebuie restructurata

Miercuri, 11 Octombrie 2006, ora 16:12
1073 citiri

Solutia pentru compania aeriana italiana Alitalia, aflata in criza, consta in restructurarea companiei si nu in acordarea mai multor ajutoare de stat, au declarat, miercuri, reprezentantii Comisiei Europene, citati de Reuters."Adevarata problema o constituie analizarea situatiei economice si industriale, pentru a afla cum se poate restructura Alitalia", a declarat un purtator de cuvant al Comisiei Europene. Premierul italian Romano Prodi a promis o noua strategie, in acest caz, pana in luna iunuarie 2007, pentru a salva compania aeriana de la faliment.

Prodi a declarat, luni, ca "Alitalia trece prin cel mai dificil moment al existentei sale. Situatia este total in afara oricarui control si nu vad nici o modalitate de a salva compania".

"Nu avem timp decat pana in ianuarie 2007 pentru a redacta un plan de redresare a companiei pentru a evita falimentul", a adaugat acesta. La un an dupa ce a trecut prin procesul de recapitalizare, in valoare de un miliard de euro, compania de transport aerian Alitalia, detinuta in masura de 49% de stat, nu a reusit sa isi redreseze situatia financiara dezastruoasa.

Compania prevede pierderi substantiale pentru acest an, dupa ce pe primul semestru a inregistrat pierderi de 221 de milioane de euro.

Ministrul transporturilor, Alessandro Bianchi, a oferit detalii privind viitorul Alitalia. Acesta a estimat ca "grupul ar trebui sa devina un puternic grup national de transport" si abia apoi sa se gaseasca un "aliat" puternic pe piata internationala. "Alitalia ar trebui sa fie plasata in centrul sistemului de transport national, la fel cum este cazul altor companii in alte state. Trebuie sa punem clientul pe primul plan", a continuat acesta.

Sindicatele au cerut sefului guvernului o interventie rapida, in special in sectorul administrativ. Patronul Alitalia, Giancarlo Cimolo, a pierdut increderea angajatilor sai si "o serie de decizii trebuie luate rapid", a precizat Fabrizio Solari, secretar general al gruparii de dreapta italiene Filt-CGIL.

NewsIn

Radu Scarlat (Bento) la Quarterly Report 3: ”Rezultatele din 2023 au fost un record pentru noi”
Radu Scarlat (Bento) la Quarterly Report 3: ”Rezultatele din 2023 au fost un record pentru noi”
Radu Scarlat, Director General & Președinte al Consiliului de Administrație Bento, a participat la cea de-a treia ediție a Quarterly Report, din 6 martie, eveniment marca Ziare.com, alături de...
Investiții inteligente în mobilierul pentru camera copilului
Investiții inteligente în mobilierul pentru camera copilului
Când vine vorba de amenajarea camerei copilului tău, fiecare piesă de mobilier pe care o alegi joacă un rol crucial în crearea unui spațiu atât funcțional, cât și primitor. Mai mult...