City Mall, scos la vanzare prin negociere directa

Joi, 30 Iunie 2011, ora 01:05
2283 citiri
City Mall, scos la vanzare prin negociere directa

Centrul comercial City Mall, aflat in faliment nu a atras investitorii prezenti la cele cinci licitatii, astfel ca lichidatorul judiciar, Casa de Insolventa Transilvania va vinde mall-ul prin negociere directa, potrivit Mediafax.

"Caietul de sarcini nu a fost achizitionat nici pentru a cincea licitatie.

Ne vom intalni in urmatoarele doua saptamani cu creditorii si vom trece la negociere directa. Nu vom mai scadea pretul. Nu ne preseaza nimic, mall-ul se sustine, a crescut traficul si numarul chiriasilor, cu noua.

Nu mai este presiune pentru vanzarea mall-ului", a declarat Radu Lotrean, partener al CITR.

La licitatia programata pentru joi, pretul de pornire a fost stabilit la 20,96 milioane de euro, fata de 33 milioane de euro, la incercarea anterioara de vanzare, de la sfarsitul lunii martie.

Pentru ultima licitatie, pretul este cu 40% sub valoarea initiala. "A fost presiune pe vanzare la inceput si am scazut pretul pentru ca strategia a urmarit sa fie rezolvata rapid problema atat pentru creditori, cat si pentru mall. Cand am preluat administrarea mall-ul mergea rau, chiriasii erau ingrijorati.

Impreuna cu Coldwell Banker am luat masuri de management, am varuit, am adus chiriasi, am renegociat cu chiriasii, avem rata buna de incasare a chiriilor, avem grad de ocupare ridicat, de aproximativ 85%, fata de 75%, la preluare", a afirmat Lotrean.

Centrul comercial a intrat in faliment in luna noiembrie a anului trecut, principala cauza fiind imposibilitatea firmei care il detine, Victoria Holding (parte a fondului australian de investitii APN European Retail Trust), de a rambursa creditele contractate pentru achizitia City Mall, in 2006.

La vremea respectiva, fondul a platit pentru cumpararea mall-ului peste 100 milioane de euro. Fondul australian este al treilea proprietar al City Mall, amplasat in zona Eroii Revolutiei.

De ce prețurile produselor de pe Shein și Temu sunt atât de mici. Riscurile grave la care se expun cumpărătorii
De ce prețurile produselor de pe Shein și Temu sunt atât de mici. Riscurile grave la care se expun cumpărătorii
Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) a anunțat, pe 23 aprilie, că urmează să investigheze platformele de comerț online chinezești Temu și Shein, făcând și o...
Signal, considerată una dintre cele mai sigure aplicații de mesagerie, anunță noi funcții de confidențialitate
Signal, considerată una dintre cele mai sigure aplicații de mesagerie, anunță noi funcții de confidențialitate
Signal, aplicația de mesagerie cunoscută pentru protecția datelor utilizatorilor, anunță introducerea unor noi funcționalități care vor spori confidențialitatea utilizatorilor, în special...
#city mall, #vanzare city mall, #faliment mall , #Faliment