Falimentele mari incep din iarna

Joi, 23 Iulie 2009, ora 09:37
1264 citiri
Falimentele mari incep din iarna

Domeniile-vedeta in anii de boom economic vor fi cele mai afectate de disparitia unor jucatori mari.

Expertii in consultanta de afaceri spun ca sfarsitul acestui an va aduce falimente ale unor companii cu mari cifre de afaceri din sectorul constructiilor.

O statistica a falimentelor va fi gata la sfarsitul anului, cand specialistii in drept comercial estimeaza o crestere a situatiilor de insolvabilitate.

"Pragul de la care se poate cere insolventa unei companii a fost majorat, tocmai pentru a proteja firmele.

Insa ne asteptam la falimente mari in economia romaneasca, ce vor veni la sfarsitul acestui an-inceputul anului urmator", avertizeaza Dinu Petre, avocat partener Cunescu, Balaciu & Asociatii.

Domeniile cele mai afectate vor fi cele care au cunoscut cea mai mare dezvoltare in anii de crestere economica: imobiliarele si constructiile.

Nu se mai fac fuziuni si achizitii

Dinamica de fuziuni si achizitii a pierdut si ea din suflu, desi, la inceputul anului, specialistii se asteptau la o crestere pe acest segment, tocmai pentru ca aceste procese de afaceri sunt menite sa previna eventualele probleme financiare ale companiilor.

"In aceasta prima jumatate de an, nu au mai existat fuziuni si achizitii in ritmul din anii trecuti", spune Luminita Ristea, managing partner Nexia International.

In privinta investitiilor straine, expertii in consultanta de afaceri raman optimisti. Sunt cautate, in continuare, afacerile in productie si in servicii, dar si cele in energii neconventionale, cum ar fi energia eoliana. 

Cele mai utilizate aplicații de pe noul Apple Vision Pro
Cele mai utilizate aplicații de pe noul Apple Vision Pro
Apple a lansat oficial în Statele Unite, pe 2 februarie, primul său headset de realitate mixtă, Apple Vision Pro. Acesta vine cu o ofertă bogată de peste 600 de aplicații și jocuri special...
Când va avea loc evenimentul Samsung Unpacked și ce dispozitive vor fi prezentate
Când va avea loc evenimentul Samsung Unpacked și ce dispozitive vor fi prezentate
Samsung plănuiește să organizeze evenimentul său emblematic, Unpacked, pe data de 10 iulie 2024, în Paris, potrivit mai multor surse. Alegerea Parisului ca gazdă pentru acest eveniment nu...
#falimente, # imobiliare, # constructii, # fuziuni, # achizitii, # investitii , #Faliment