Gaura MF Global, mai adanca decat credeau investitorii

Marti, 22 Noiembrie 2011, ora 08:01
1344 citiri
Gaura MF Global, mai adanca decat credeau investitorii

Pe masura ce consecintele prabusirii MF Global se fac simtite, investitorii realizeaza cat de neplacut este sa fii prins fara lichiditati si incep sa simta frustrarea a sute de contribuabli, greu incercati de la inceputul crizei.

Daca pana acum marii investitori si contribuabilii nu aveau in comun decat plata taxelor catre stat, dupa falimentul MF Global lucrurile s-au schimbat, puncteaza Fortune, care mentioneaza ca investitorii inteleg acum ce inseamna sa suporti pierderile unei firme financiare impotriva vointei lor.

Cel mai mare broker online, MF Global, s-a prabusit si a declansat o serie de scandaluri. Desi cu o istorie impresionanta, care dateaza din anii 1700, firma s-a trezit in faliment si este suspecta de deturnare de fonduri, bani care apartineau clientilor si care inseamna 600 milioane de dolari.

Dupa mai mult de doua saptamani de la prabusirea MF Global exista mai multe intrebari decat raspunsuri si un exces de conflicte, intr-o ancheta care vrea sa restabilieasca increderea publicului in firmele de brokerak, dar care nu reuseste decat opusul.

Luni, firma a anuntat ca s-ar putea ca banii disparuti sa fie, de fapt, mai mult decat 600 milioane de dolari si sa depaseasca suma de 1,2 miliarde.

Sute de milioane de dolari au fost inghetate de la tranzactionare si au fost oprite, fara preaviz. Masura a perturbat grav piata instrumentelor derivate si a ingrijorat investitorii.

Prabusirea MG Global in doar o saptamana face din aceasta cea mai mare victima pe care criza datoriilor din zona euro o face in SUA si reprezinta al saptelea mare faliment din istoria Statelor Unite in functie de active.

Falimentul le-a trezit investitorilor amintiri legate de colapsul bancii de investitii Lehman Brothers de acum trei ani, incident care a transformat o criza financiara americana intr-una mondiala.

Printre cei mai mari creditori neasigurati ai MF Global se afla JP Morgan Chase Bank, ca reprezentant al unor detinatori de obligatiuni de 1,2 miliarde de dolari, si Deutsche Bank Trust, cu clienti care au in proprietate obligatiuni de 690 milioane de dolari.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Pierderile financiare uriașe pe care le suportă România pentru că nu face parte din Schengen terestru. „Trebuia să aderăm la 10 ani după intrarea în UE”
Pierderile financiare uriașe pe care le suportă România pentru că nu face parte din Schengen terestru. „Trebuia să aderăm la 10 ani după intrarea în UE”
După eliminarea controalelor vamale aeriene și maritime cu Spațiul Schengen pentru România, la 31 martie 2024, a revenit în discuție subiectul pierderilor enorme suferite de transportatori,...
Ce este RAM Plus, funcția disponibilă pentru utilizatorii Android
Ce este RAM Plus, funcția disponibilă pentru utilizatorii Android
Tehnologia de suplimentare a memoriei RAM, cunoscută sub numele de RAM Plus la telefoanele Samsung și RAM Boost pentru alte dispozitive cu sistem Android, este promovată ca o soluție...
#faliment MF global, #mf global bani lipsa, #brokeri mf global , #Faliment