Leul se depreciaza la 4,19 lei/euro

Miercuri, 08 Aprilie 2009, ora 11:36
1250 citiri
Leul se depreciaza la 4,19 lei/euro

Moneda nationala a continuat sa se deprecieze in primele tranzactii de miercuri, pierzand circa doi bani pana in apropiere de 4,19 lei/euro, pe fondul inversarii tendintei, dupa ce noi date ingrijoratoare au redus entuziasmul din pietele mondiale si au adus corectii pe linie.

Euro se tranzactiona in debutul sedintei cu 4,174 lei si s-a apreciat constant in fata leului, pana la o cotatie maxima de 4,1984 lei. La 10:15, bancile cumparau un euro cu 4,1875 lei si il vindeau cu 4,1985 lei.

"Sentimentul regional s-a inrautatit, ca urmare a inversarii tendintei pe plan mondial. Pietele de capital scad, dupa vestile privind General Motors, indicatorii macro din SUA au fost sub asteptari, asa ca entuziasmul s-a redus, ceea ce a lovit si pietele emergente", a spus, pentru NewsIn, un dealer din piata.

Bursele americane au inchis sedinta de marti in scadere, investitorii fiind prudenti inaintea unei perioade in care multe companii ar putea anunta pierderi, precum si din cauza stirii ca General Motors ar putea cere intrarea in faliment. Indicii principali ai burselor americane au inregistrat pana vineri o perioada de patru saptamani de crestere puternica.

Monedele din regiune au avut aceeasi tendinta. Zlotul a pierdut teren de la 4,494 la 4,514 unitati/euro, in timp ce forintul s-a ieftinit de la 295,4 la 298,6 unitati/euro.

Dolarul s-a apreciat de la 1,328 la 1,317 dolari/euro. La 10:15, ora Romaniei, euro era cotat la 1,3172 dolari.

In piata monetara, dobanzile la depozitele pentru o zi de tip overnight au coborat usor la 8-9% pe an, usor sub dobanda de politica monetara stabilita de Banca Nationala a Romaniei (BNR), de 10%.

Ce actualizări aduce Apple pentru noua tabletă iPad Air
Ce actualizări aduce Apple pentru noua tabletă iPad Air
Apple se pregătește să lanseze o nouă generație de iPad Air, care, pentru prima dată, va include două dimensiuni diferite, urmând exemplul liniei iPad Pro. Potrivit ultimelor rapoarte,...
Utilizatorii Samsung Galaxy au semnalat probleme cu aplicația YouTube. Care este cauza
Utilizatorii Samsung Galaxy au semnalat probleme cu aplicația YouTube. Care este cauza
YouTube a implementat recent un nou codec destinat îmbunătățirii eficienței compresiei video, dar această schimbare a generat probleme pentru utilizatorii de dispozitive mai vechi, inclusiv...
#leu, #moneda nationala, #euro, #curs, #valutar, #bnr, #dobanzi , #Faliment