Reader's Digest intra in faliment

Luni, 18 Februarie 2013, ora 13:21
1877 citiri
Reader's Digest intra in faliment

RDA Holding, compania care publica revista Reader's Digest, va intra in faliment pentru a-si reduce o datorie de 465 de milioane de dolari si pentru a se concentra pe afacerile din America de Nord.

Acesta este cel de-al doilea faliment al firmei, dupa ce, in august 2009, ea solicitase intrarea in aceeasi procedura juridica din cauza scaderii veniturilor din publicitate si a datoriilor, transmite Bloomberg.

Reader's Digest a fost afectata de tendinta de migrare a cititorilor sai catre media electronica, iar RDA Holding doreste sa-si simplifice activitatile internationale prin licentierea revistelor din alte tari catre alte edituri.

In prezent, compania publica la nivel global 75 de reviste, inclusiv 49 de editii nationale ale Reader's Digest, iar editia sa principala numara peste 25 de milioane de cititori.

Mai multe editii electronice ale revistei au fost vandute in luna decembrie, comparativ cu editiile tiparite, sustine directorul companiei.

Reader's Digest a fost fondata in urma cu 91 de ani si a fost listata la bursa in 1990. In 2007 ea a fost achizitionata de un grup de investitori sub umbrela Ripplewood Holdings pentru suma de 1,6 miliarde de dolari si preluarea unei datorii de 800 de milioane de dolari.

Acesta este ultimul faliment al producatorului unei marci americane traditionale, dupa ce recent au intrat in faliment Kodak si producatorul de prajituri Twinkies.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Romania va avea un deficit de 6,5% anul acesta, conform estimarilor Comisiei Europene
Romania va avea un deficit de 6,5% anul acesta, conform estimarilor Comisiei Europene
Estimarile Comisiei Europene indica un deficit de peste 6,5% din PIB pentru Romania, in vreme ce Consiliul Fiscal considera ca acesta va fi in jur de 6,4% din PIB, daca nu se va recurge din nou la...
Când se va lansa primul iPhone cu chipset pe 2nm
Când se va lansa primul iPhone cu chipset pe 2nm
Apple întâmpină întârzieri în implementarea tehnologiei de fabricație pe 2nm pentru cipurile sale. Astfel, cel mai probabil inovația nu va fi disponibilă pentru seria iPhone 17,...
#faliment Reader Digest, #datorii Reader Digest, #migratie media electronica, #vanzari reviste tiparite , #Faliment