Telesport intra in faliment

Vineri, 06 August 2010, ora 00:32
1499 citiri
Telesport intra in faliment

Telesport Intermedia SRL a cerut Tribunalului Bucuresti intrarea in insolventa, iar instanta a admis, in data de 2 august, solicitarea societatii care opereaza postul Telesport, dispunand intrarea in faliment, ridicarea dreptului de administrare si dizolvarea societatii, potrivit Mediafax.

 Societatea Telesport Intermedia SRL a solicitat Tribunalului Bucuresti, in data de 27 iulie, deschiderea procedurii insolventei, potrivit datelor publicate pe site-ul Tribunalului Bucuresti (TB).

TB a admis solicitarea Telesport Intermedia SRL, in sedinta din 2 august. Sentinta TB este definitiva si executorie, putand fi atacata cu recurs, in termen de sapte zile de la comunicare.

"Admite cererea debitorului SC Telesport Intermedia SRL (...), in temeiul art. 107 alin 1 rap. la art. 32 alin. 1 din Legea nr.85/2006 privind procedura insolventei, dispune intrarea in faliment prin procedura simplificata a debitorului. In temeiul art. 107 alin. 2 din lege, ridica dreptul de administrare al debitorului si dispune dizolvarea societatii debitoare", se arata in sentinta Tribunalului Bucuresti.

Totodata, instanta a dat dispozitie tuturor bancilor la care debitorul are disponibil in conturi sa nu dispuna de acestea fara un ordin al judecatorului sindic sau al lichidatorului, obligatia de instiintare a bancilor revenindu-i lichidatorului.

"Dispune sigilarea bunurilor din averea debitorului, in sarcina lichidatorului judiciar. Stabileste termen de maxim 10 zile de la data notificarii deschiderii procedurii falimentului de predare a gestiunii averii de la debitor catre lichidator, impreuna cu lista actelor si operatiunilor efectuate pana la deschiderea procedurii.

Dispune intocmirea si predarea catre lichidator, in termen de maxim 10 zile de la intrarea in faliment, a unei liste cuprinzand numele si adresele creditorilor si toate creantele acestora, cu indicarea celor nascute dupa data introducerii cererii de deschidere a procedurii.

Fixeaza urmatoarele termene limita: a) termenul limita de depunere, de catre creditori, a opozitiilor la sentinta de deschidere a procedurii - 15 zile de la notificare, precum si termenul de solutionare a opozitiilor, care nu va depasi 10 zile de la data expirarii termenului de depunere a acestora; b) termenul limita pentru inregistrarea cererii de admitere a creantelor asupra averii debitorului 15.09.2010 c) termenul de verificare a creantelor, de intocmire, afisare si comunicare a tabelului preliminar de creante 8.10.2010; d) termenul de definitivare a tabelului creantelor 24.09.2010; e) data primei sedinte a adunarii generale a creditorilor - 29.09.2010", se mai arata in sentinta TB.

Lichidatorul este Cabinetul Individual de Insolventa Siliste Cristian Dragos, care va indeplini atributiile prevazute de lege, cu o remuneratie de 2.000 lei din averea debitorului, Telesport Intermedia SRL.

Totodata, instanta pune in vedere lichidatorului "indeplinirea formalitatilor privind mentionarea la registrul comertului a reprezentantilor permanenti ai sai".

De asemenea, "dispune ca lichidatorul sa trimita o notificare, in conditiile art. 61 alin. 3 din lege, privind intrarea debitorului in procedura falimentului prin procedura simplificata, ridicarea dreptului de administrare si dizolvarea acestuia, tuturor creditorilor mentionati in lista depusa de debitor in conformitate cu art. 35 rap. la art. 28 alin 1 lit. c), debitorului si oficiului registrului comertului sau, dupa caz, registrului societatilor agricole ori registrului asociatiilor si fundatiilor in care debitorul este inmatriculat, pentru efectuarea mentiunii, instantelor judecatoresti in a caror jurisdictie se afla sediul declarat la registrul comertului, si tuturor bancilor unde debitorul are deschise conturi, in vederea aplicarii prevederilor art. 36 din lege".

In plus, TB pune in vedere lichidatorului sa intocmeasca un raport de activitate amanuntit si sa-l depuna la dosarul cauzei in termen de 40 de zile de la desemnare.

"In temeiul art. 4 din lege, dispune deschiderea de catre debitor a unui cont la o unitate bancara din care vor fi suportate cheltuielile aferente procedurii, in termen de 2 zile de la notificarea deschiderii procedurii; in caz de neindeplinire a atributiei, contul va fi deschis de catre lichidator.

Eventualele disponibilitati banesti vor fi pastrate intr-un cont special de depozit bancar", se mai arata in sentinta Tribunalului Bucuresti. Urmatorul termen stabilit de TB pentru continuarea procedurii este 6 octombrie.

Reprezentantii Telesport Intermedia SRL nu au putut fi contactati pana la momentul difuzarii acestei stiri.

Potrivit site-ului Consiliului National al Audiovizualului, licenta audiovizuala a postului sportiv Telesport este detinuta de SC Telesport Intermedia SRL, ai carei actionari sunt: GMG Media Box SA - 99,95% si Sorin Enache - 0,05%. Pana in aprilie 2009, licenta Telesport a fost detinuta de S.C. Realitatea Media SA.

Dar, in data de 14 aprilie 2009, CNA a aprobat cedarea licentei audiovizuale a televiziunii sportive Telesport de la S.C. Realitatea Media SA catre S.C. Telesport Intermedia SRL, o societate controlata de Constantin Druica si Sorin Enache.

Sorin Enache este si directorul general al grupului Realitatea-Catavencu . Licenta Telesport a revenit la Telesport Intermedia SRL, in conditiile in care aceasta societate a detinut licenta si din 2003 pana in 9 septembrie 2008, cand a fost preluata de grupul Realitatea-Catavencu. 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Google a extins accesul la funcția Magic Editor. Ce dispozitive o pot accesa
Google a extins accesul la funcția Magic Editor. Ce dispozitive o pot accesa
Google a extins accesul la funcția Magic Editor, inițial disponibilă exclusiv pe telefoanele Pixel 8, la întreaga serie Galaxy S24 și alte dispozitive Android. Mișcarea demonstrează...
Samsung Galaxy S24 FE: smartphone-ul de buget al companiei. Cu ce specificații vine
Samsung Galaxy S24 FE: smartphone-ul de buget al companiei. Cu ce specificații vine
Conform informațiilor recente venite din rândul furnizorilor de componente, Samsung are în plan să grăbească lansarea noului model Galaxy S24 FE. Mișcarea vine în urma performanței...
#telesport, #faliment, #insolventa , #Faliment