Yukos, cea mai mare companie petroliera a Rusiei, anunta iminenta falimentului sau.

Joi, 22 Iulie 2004, ora 18:55
1219 citiri

A"Compania a reusit sa-si acopere deficitul financiar in iulie dar este posibil ca sa nu poata continua decat pana cel tarziu la mijlocul lunii august.A", au declarat oficiali ai grupului Yukos intr-o declaratie.Imediat dupa aceasta declaratie, actiunile Yukos, au inregistrat pe bursa Moscovei RTS cea mai scazuta cotatie a ultimelor 30 de zile, respectiv 5,30$, iar pana la ora 8.20 actiunile pierzand 15 procente pana la cotatia de 5,10$.

Oficialii Yukos au declarat ca nu se asteapta ca prin vanzarea fortata a unitatii sale centrale Yuganskneftegaz vor reusi sa plateasca statului creantele in valoare totala de 3.4 milioane de $.

A"Managementul companiei face tot ceea ce este omenesc posibil pentru mobilizarea fondurilor aditionale pentru a putea restitui, cat mai curand posibil, taxele percepute de stat si pentru a finanta operatiunile curente ale companieiA" a declarat un oficial al companiei.

A"Totusi, daca toate aceste eforturi se dovedesc a fi zadarnice si Yuganskneftegaz este vanduta, in aceste circumstante managementul companiei va fi nevoit sa anunte falimentul celui mai mare grup petrolier rus.A"

Conturile bancare ale grupului sunt inghetate in vreme ce pietele sunt ingrijorate de posibilitatea ca exportul de titei sa fie oprit.

A"Problema guvernului este ca practic ia controlul asupra companiei dar acest lucru face ca piata rusa san u mai fie atractiva pentru potentialii clienti.A", arata John Bates, analist de marketing al prestigioasei WestLB London.

Yugansk, A"structura de rezistentaA" a grupului Yukos, pompeaza zilnic peste 1,7 milioane de barili de titei, acesta cifra reprezentand aproximativ 60% din productia grupului.

Yukos evalueaza unitatea sa principala la pretul de 30 miliarde de dolari.

Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă, Directorul Financiar al ONE United Properties, a participat la cea de-a treia ediție a Quarterly Report, din 6 martie, eveniment marca Ziare.com, alături de partenerul principal...
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Peste 80 din cei 186 de angajaţi ai combinatului de alumină Alum SA din Tulcea vor rămâne fără locuri de muncă, începând de luni, a anunţat, joi, 28 martie, subprefectul judeţului...